Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kommunereformen - formidlingspakke Ungdomsutvalget i NT, Distriktssenteret, Fylkesmannen i NT og NTFK Februar 2015 Foto: Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kommunereformen - formidlingspakke Ungdomsutvalget i NT, Distriktssenteret, Fylkesmannen i NT og NTFK Februar 2015 Foto: Kommunal- og moderniseringsdepartementet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kommunereformen - formidlingspakke Ungdomsutvalget i NT, Distriktssenteret, Fylkesmannen i NT og NTFK Februar 2015 Foto: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

2 Veiledning for bruk av formidlingspakken Målet med formidlingspakken er å forklare kommune og kommunereform på en lettfattelig måte. Den er tilpasset ungdom, men den enkle formen vil også passe i mange andre former for innbyggerinvolvering. Presentasjonen kan brukes i sin helhet, men kan også deles opp og brukes i utdrag. Det er viktig å tilpasse presentasjonen til situasjonen. Gjør det enkelt og tydelig. Ikke legg til vanskelige ord og forklaringer når du snakker. I notatfeltene ligger det forslag til manus knyttet til det enkelte lysbildet. Det står også forslag til spørsmål til salen og måter å bruke presentasjonen på – disse står i kursiv. Bytt gjerne ut videoene med egen video eller med kortere versjoner. Disse er godt egnet for å få i gang refleksjoner og få tilbakemeldinger fra salen. På slutten av presentasjonen ligger et forlag til gruppeoppgaver og involveringsmetoder. Sett gjerne de delene av presentasjonen du bruker inn i egen mal.

3

4 Norge Kilde: Kartverket Foto: Stortinget

5 Fylket Kilde: Kartverket

6 Kommunen Kilde: Kartverket

7

8 Kommunen din SamfunnsutviklingTjenester MyndighetsutøverDemokrati

9

10 Kommunereformen Reform = Forbedring eller forandring

11 Kommunereformen Vedtak om kommunesammenslåing 2016 Stortinget 2017 NeiJa Sammen- slåing Nå

12 Litt historikk 1964 2015 1837

13 Fremtid

14

15 Målet med kommunereformen

16 Penger og veiledning Foto: Flickr/Ben AndreasHarding (CC BY-NC-SA 2.0)

17 Har jeg noe å si? Hvorfor?Hvem?Hvordan?

18 Forslag til gruppeoppgaver/involvering Tilhørerne i salen/lokalet deles inn i ulike grupper, og gis tre oppgaver: –Beskriv hvordan du, og annen ungdom skal bli hørt i arbeidet med reformen? Hva kan være gode arenaer for det? –Fordeler / ulemper - tjenester Beskriv fordeler og ulemper for de kommunenes tjenester i en ev større kommune. Beskriv fordeler/ulemper med avstand til rådhus, kommunalt ansatte og politikere. –Fordeler / ulemper Hvilke ulemper ser du med en kommunesammenslåing hvilke fordeler ser du for deg med en kommunesammenslåing


Laste ned ppt "Kommunereformen - formidlingspakke Ungdomsutvalget i NT, Distriktssenteret, Fylkesmannen i NT og NTFK Februar 2015 Foto: Kommunal- og moderniseringsdepartementet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google