Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Konkurranseutsetting som virkemiddel – har det noen hensikt? v/ Mette Nord, leder i Fagforbundet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Konkurranseutsetting som virkemiddel – har det noen hensikt? v/ Mette Nord, leder i Fagforbundet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Konkurranseutsetting som virkemiddel – har det noen hensikt? v/ Mette Nord, leder i Fagforbundet

2 Oslo kommunes pårørendeundersøkelse for sykehjemmene 2013 Oslo kommune har 46 sykehjem. I 2013 var 9 drevet av kommersielle aktører, 11 av ideelle organisasjoner og 26 var kommunale. Blant de 15 sykehjemmene som scoret best i pårørende- undersøkelsen var det ett kommersielt sykehjem som nådde opp. 9 av de beste var ideelle og 5 var kommunale.

3 Rapporten «Konkurrensens konsekvenser. Vad hender med svensk välfärd?», fra Studieforbundet Näringsliv och Samhälle (SNS) påviser at privatisering av velferden ikke har økt effektiviteten og kvaliteten, slik politikerne lovet. Besparingen resulterer oftest i høyere gevinst for drifteren, men minsker ikke det offentliges kostnader. Laura Hartmann

4

5 Kundebegrepet trer mer og mer fram når private, kommersielle firma overtar velferdstjenestene. Denne plakaten henger i fellesrommet på Ammerudlunden sykehjem i Oslo. Sykehjemmet drives av Unicare.

6 Ansatte ofres når kommunene sparer. Det nytter å kjempe.

7 Professor Kalle Moene: «Høye lønninger og små lønnsforskjeller er produktivitetsfremmende.»

8 Anne Karin og Karin, hjelpe- pleiere som ble privatisert og mistet pensjons- rettighetene.

9 Jubel da Anne Karin og Karin og 30 andre fikk AFP i gavepensjon fra byrådet. Fagforbundet vil kjempe for de flere hundre ansatte som de siste åra har kommet i samme situasjon.

10

11 Fagforbundet mener at konkurranseutsetting verken gir innsparinger, bedre kvalitet på tjenestene eller bedre arbeidsmiljø. Fagforbundet arbeider for en offentlig sektor hvor det er sammenheng mellom beslutning og iverksettelse, hvor helhet, samordning og fleksible løsninger skal gagne innbyggerne.


Laste ned ppt "Konkurranseutsetting som virkemiddel – har det noen hensikt? v/ Mette Nord, leder i Fagforbundet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google