Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bestehexer Nina Aldin Thune. bestehexer Møte med Tron Øgrim på Wikipedia Hva er Wikipedia Tron Øgrims innsats for Wikipedia.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bestehexer Nina Aldin Thune. bestehexer Møte med Tron Øgrim på Wikipedia Hva er Wikipedia Tron Øgrims innsats for Wikipedia."— Utskrift av presentasjonen:

1 bestehexer Nina Aldin Thune

2

3 bestehexer Møte med Tron Øgrim på Wikipedia Hva er Wikipedia Tron Øgrims innsats for Wikipedia

4

5

6

7

8

9

10

11 Hva er Wikipedia? et prosjekt for å lage et fritt leksikon alle kan bidra stoffet kan gjenbrukes det blir skrevet artikler enkeltbrukere bidrar til disse artiklene kan redigeres av alle artikler redigeres i «wikiformat»

12 Wikipedia på verdensbasis der finnes ca 9 000 000 artikler disse er på over 200 språk ca. 2 millioner er på engelsk ca 140 000 på bokmål/riksmål ca 28 000 på nynorsk har en fri lisens

13 Søsterprosjekter commons, lagringsted for multimedia wiktonary, fri ordbok wikibooks, bøker og manualer wikiquote, sitatsamling wikikilden, orginale tekster wikispecies, dyre og plantearter wikinytt, nyhetstjeneste

14 Søsterprosjekter alle prosjekter kan lenkes direkte, de har sammenfallende lisensering stoff kan flyttes mellom prosjektene kan flyttes med redigeringshistorikk

15 Bidragsprosessen en leser finner en rød lenke skriver noen linjer med tekst en annen retter og formaterer nestemann retter skrivefeil kategorier blir satt på en fagperson oppdager artikkelen vedkommende skriver litt mer og retter feil

16 Tron Øgrims innsats på Wikipedia Kunstige språk Nepal Hadde mer enn 9000bidrag på wikipedia, mest på artikler

17 Kunstige språk

18 Nepal

19 Tron Øgrims brukerside

20 Bidrag Togrim

21 Bidrag Tronogrim

22

23 Wikitreff i Bergen 2006

24

25

26 Foredrag og media «Jeg reiser rundt i hele Norge for å fortelle skolestyrere at elevene burde oppfordres til å bruke Wikipedia,»

27

28 Foredrag og media «Wikipedia ber alle om å ettersjekke sine egne opplysninger og ikke ta noe for god fisk. Spør du meg, så er det et demokratisk problem at man i dag er så lite bevisst på kildekritikk i den norske skolen.»

29 sammenismen Som en del av fremveksten til prosjekter som Wikipedia, Linux med flere, introduserte Øgrim begrepet «sammenismen». Med dette ville han sette fokus på at samarbeidsformer antok karakter av tidligere kommunisme og sosialisme.

30

31 Artikkel på Wikipedia

32 Minneside

33 bestehexer

34 Kilder: Foto: Holly Hui Tekst fra Wikipedia

35 bestehexer Takk for oppmerksomheten Nina Aldin Thune kunsthistorie.com farmasihistorie.com


Laste ned ppt "Bestehexer Nina Aldin Thune. bestehexer Møte med Tron Øgrim på Wikipedia Hva er Wikipedia Tron Øgrims innsats for Wikipedia."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google