Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

USIT / IT-drift / Seksjon for grunndrift / Gruppe for basis systemdrift Fellesmøte m/lokal-IT – september 2013 Status på ny lagringsløsning.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "USIT / IT-drift / Seksjon for grunndrift / Gruppe for basis systemdrift Fellesmøte m/lokal-IT – september 2013 Status på ny lagringsløsning."— Utskrift av presentasjonen:

1 USIT / IT-drift / Seksjon for grunndrift / Gruppe for basis systemdrift Fellesmøte m/lokal-IT – september 2013 Status på ny lagringsløsning

2 USIT / IT-drift / Seksjon for grunndrift / Gruppe for basis systemdrift Hva er gjort med ny lagring Blokklagring i produksjon fra mars (virtuelle maskiner, imap, databaser, TSD, HPC Grid) Fillagring –NFS i produksjon siden mai (Prosjekt på Abel, Norstore, hjemmeområder) –CIFS har vært utfordrende, men nå er 75% av hjemmeområder flytta

3 USIT / IT-drift / Seksjon for grunndrift / Gruppe for basis systemdrift Utfordringer HNAS forventer at gruppenavn i AD og på UNIX-siden er like, hvilket de ikke er på UiO. Løsningen vi har valgt er å populere AD med Posix-informasjon for grupper --> omfattende jobb. Mac –CIFS mot ny lagring fungerer ikke på siste versjon av OSX (10.9) – dette skal være rettet i neste versjon av HNAS fra leverandøren –Symlinker fungerer ikke (gjør at vårt oppsett mot hjemmeområder ikke fungerer) – dette er feilmeldt og leverandøren jobber med det, men vi har ikke fått noen dato. Vi jobber med en workaround.

4 USIT / IT-drift / Seksjon for grunndrift / Gruppe for basis systemdrift Utfordringer II Default tilgang på alle filer på hjemmeområdet er at kun eier har tilgang – passer dårlig med krav til filer under www_docs (for http://folk.uio.no/). Ytelsesutfordringer – denne uka har vi sett ytelsesproblemer hvor mange brukere har problemer med tilgang til hjemmeområdene sine (virker som om Thunderbird er spesielt sensitiv). Her jobber vi nå tett med leverandøren for å finne ut hvor flaskehalsen er.

5 USIT / IT-drift / Seksjon for grunndrift / Gruppe for basis systemdrift Planer fremover Hovedfokus er å finne årsaken til ytelsesproblemene og rette disse. Oppgradere HNAS for å fikse problemene på Mac OSX 10.9 (foreløpig ingen dato, henger på leverandøren) Fullføre oppsett av lagringshotell og teste ny AD-sync. grundig (hvis alt går på skinner bør dette være produksjonsklart om 1-2 uker) Begynne oppsett av nye miljøer på nye lagringshotellet + migrering av data fra gamle lagringshotellet (om 2-3 uker) Ny større gjennomgang av status og løsningene på et fellesmøte senere i høst.


Laste ned ppt "USIT / IT-drift / Seksjon for grunndrift / Gruppe for basis systemdrift Fellesmøte m/lokal-IT – september 2013 Status på ny lagringsløsning."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google