Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kunst og håndverk Maleri. Oppgaven Velg en person du vil male som et ikon. Det må være en person som har utmerket seg spesielt. Personen skal males forfra.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kunst og håndverk Maleri. Oppgaven Velg en person du vil male som et ikon. Det må være en person som har utmerket seg spesielt. Personen skal males forfra."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kunst og håndverk Maleri

2 Oppgaven Velg en person du vil male som et ikon. Det må være en person som har utmerket seg spesielt. Personen skal males forfra. Ansiktet skal være forenklet/stilisert. Proporsjonene skal være korrekt. Bruk metallisk maling på en del av ikonet og bevisst fargebruk. Høyde 20 cm.

3 Målene i læreplan for kunst og håndverk: KV1-01 Diskutere hvordan kunstnere i ulike kulturer har framstilt mennesker gjennom tidene, og bruke dette som utgangspunkt for eget skapende arbeid med portrett og skulptur. Underordnede mål for timene: Forenkle/stilisere et portrett. Overføre motiv til treplate. Male ikon.

4 Konkretisering av mål Forelesing om portrettets utvikling gjennom tidene. Male et selvvalgt ikon. Få erfaring med maleteknikk. Få erfaring med fargebruk, kontraster og detaljer. Få erfaring av å bruke kunnskap om proporsjoner.

5 JaNeiIkke levert Er ikonmaleriet levert til riktig tid? Er egenvurdering levert? KompetanseHøyMiddelsGrunnleggende Tekniske ferdigheter Maleteknikk Brukt maleteknikker på avansert måte. Meget gode ferdigheter med meget nøye håndverk. Bruker male teknikk på god og interessant måte. Flere gode ferdigheter Har valgt teknikk. Har ferdigheter. Har ideer. Hastverk arbeid. Estetisk inngrep og billedspråk Arbeidene er nøyaktig laget og har et avansert billedspråk. Bildet har mange detaljer. Bildet har billedspråk og er godt laget. Bildet har detaljer. Har billedspråk. Mangler detaljer. Motivvalg Ikon personen Spennende detaljrikt ikon motiv. Tydelige likhetstrekk med modellen. Godt motivvalg i ikonet. Har likhetstrekk med modellen. Har et motiv. Har tema. Formspråk Proporsjoner Avanserte proporsjoner som fremhever ikon personens ansiktstrekk. Gode proporsjoner. Har elementer fra modellens ansiktstrekk. Har proporsjoner. Har form. Fargebruk Kontrollert kontrastrik fargebruk som fremhever ikon personen. God fargebruk og kontrast.Har fargebruk. Har form. Selvstendighet Tar imot veiledning og gjør deg nytte av den.Trenger litt hjelp, men, arbeider godt.Trenger mye hjelp. Egenvurdering Reflektert og god vurdering av kvaliteten på eget arbeid og produkt. Godt begrunnet, men mangler litt refleksjon.Mangler refleksjon/begrunnelser på eget arbeid. Navn: _____________________ Klasse: ____________________ Karakter: ­­­­­­­­­­­­­­_______________­­­­___ Vurderingskriterier for Ikon maleri Kommentar: ________________________________________________________________________________


Laste ned ppt "Kunst og håndverk Maleri. Oppgaven Velg en person du vil male som et ikon. Det må være en person som har utmerket seg spesielt. Personen skal males forfra."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google