Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon Dette er en gjennomgang av hovedprosjektet jeg som student ved HIST har utviklet i samarbeid med bedriften”meter2cash” A/S.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Presentasjon Dette er en gjennomgang av hovedprosjektet jeg som student ved HIST har utviklet i samarbeid med bedriften”meter2cash” A/S."— Utskrift av presentasjonen:

1 Presentasjon Dette er en gjennomgang av hovedprosjektet jeg som student ved HIST har utviklet i samarbeid med bedriften”meter2cash” A/S

2 Noen ord om oppgavestiller: ZMeter2cash AS (m2c) - tidligere Siemens Metering AS - er et datterselskap av Landis + Gyr lokalisert på Pirsenteret i Trondheim. M2c har siden etableringen i 1980 utviklet og levert modulære programvare- løsninger for effektiv meldingshåndtering, avregning, CRM og andre relaterte forretningsprosesser for energihandel. M2c utvikler og leverer systemløsninger og tjenester, - både for det skandinaviske marked og for det europeiske markedet gjennom m2c i Sveits.

3 Problemstillingen i prosjektet: Etterhvert som “m2c” har utviklet seg i samsvar med samfunnsutviklingen, så har beghovet for et nytt arbeidsordresystem innad i bedriften blitt større. Løsningen ble å lage noe helt nytt, og samtidig implementere egne CRM-løsninger fra tidligere prosjekt slik at det dekker behoved til bedriften idag og også fremover i tid. Deres gamle system er mer enn 10 år gammelt, og har idag mange mangler. Løsningen på dette ville være å bruke en portal-løsning, slik at man sparer tid og ressurser på jobbene som skal gjøres. Dette gjør igjen at kostnadene synker, både for “m2c”, men også for kundene deres.

4 Hvilke problemer lå til grunn for å gjøre dette? ZGammel og tungvindt eksisterende CRM-løsning for bedriften ZLiten oversikt over jobber og tilhørende vedlegg ZTidskrevende mhp kjøring av lønn både mot kunder og internt ZVanskelig å vedlikeholde og oppdatere

5 Hvordan kan dette løses? ZBedre software (overgang fra access til Sharepoint og SQL) ZBruk av “portal-løsning” slik at man kun trenger en nettleser for å tilegne seg alt av informasjon raskt og enkelt ZLettere å skreddersy løsninger som passer i et web-grensesnit med Sharepoint ZBruk av.NET-teknologi ved oppgradering og vedlikehold

6 Hvorfor ta denne oppgaven? ZJobbing “ute i markedet” gir viktig erfaring å ta med seg videre ZFår “føle på kroppen” hvordan firmaet jobber ZVeldig godt arbeidsmiljø ZCRM-løsninger er veldig mye brukt idag ZSkreddersydd programmering sparer bedriften for innkjøp av ny software ZKombinert utdannelse ved AFT og AITeL gir større alsidighet i jobbmarkedet ZHåp om videre engasjement hos “m2c”

7 Resultater ZSharepointbasert brukergrensesnitt som er enkelt å jobbe med ZGod databasestruktur med Microsoft SQL-server ZOversiktlig system, med god tilgang til vedlegg og annen informasjon i prosjektene ZLett å tilegne seg informasjon om hvert prosjekt mhp timer brukt og pris ZLett å videreutvikle

8 Videre arbeid ZVidereutvikling av prosjektgruppens arbeid etterhvert som bedriften føler det nødvendig ZOppgradering av egen skreddersydd software ZUtvikling av tilleggsfunksjoner i Sharepoint (webparts)


Laste ned ppt "Presentasjon Dette er en gjennomgang av hovedprosjektet jeg som student ved HIST har utviklet i samarbeid med bedriften”meter2cash” A/S."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google