Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kommunale erfaringer og muligheter Hvilke nye muligheter gir WMS? Viktige forutsetninger for å få kommunene til å satse på WMS Hvordan komme i gang?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kommunale erfaringer og muligheter Hvilke nye muligheter gir WMS? Viktige forutsetninger for å få kommunene til å satse på WMS Hvordan komme i gang?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kommunale erfaringer og muligheter Hvilke nye muligheter gir WMS? Viktige forutsetninger for å få kommunene til å satse på WMS Hvordan komme i gang?

2 Hva er det grunnleggende nye ved WMS? Økt informasjonstilgang Info direkte fra kilden Alltid ferskvare (eller forhåpentligvis i det minste datostemplet) Uavhengighet av system og organisasjon

3 …og hva betyr dette i kommunal sammenheng? sikrere saksbehandling felles informasjonsgrunnlag effektivisering i forhold til dagens kopieringspraksis bedre informasjonsutveksling –mellom forvaltninger –med innbyggerne i høringsprosesser enklere å lage regionale (interkommunale) kartløsninger - fleksible i forhold til ulike varianter av regioner ……...og attpå til er det faktisk moro!

4 Og hva er så betingelsene for dette skal slå an i kommunene? Bruksfunksjonalitet på høyde med det vi er vant til fra før Kobling mot GAB og andre eksterne registre Stabil tilgang på eksterne WMS-data - hele døgnet Nabokommuner på nett Enkel katalogtilgang til eksterne WMS-servere Rask kommunikasjon At eksterne WMS-data blir levert i kommunens UTM-sone Gode tegnforklaringer i de nasjonale dataene Integrasjon med kartforvaltnings/GIS-verktøy Gode og relevante web-services

5 …og til kanskje enda større suksess…. Gode bestillings- og betalingsordninger for data Elektronisk selvbetjening av data

6 Hvordan komme i gang? Etablere WMS-server Bruke geoportalens innsynsklient eller i eget system til innsyn Teste mulighetene Velge driftsløsning (egen drift eller webhotell) Norge Digitalt bør kunne bidra med å synliggjøre mulighetene gjennom gode eksempler i portalen (demonstratorløsninger) skape interesse og kunnskap også utenfor fagmiljøet ved omtale i viktige media (f.eks. Kommunal Rapport)


Laste ned ppt "Kommunale erfaringer og muligheter Hvilke nye muligheter gir WMS? Viktige forutsetninger for å få kommunene til å satse på WMS Hvordan komme i gang?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google