Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon av hovedprosjekt Skoleåret 2005/2006 Anita Enoksen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Presentasjon av hovedprosjekt Skoleåret 2005/2006 Anita Enoksen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Presentasjon av hovedprosjekt Skoleåret 2005/2006 Anita Enoksen

2 http://www.skole.trondheim.kommune.no/dalgard Dalgård skole er en barneskole og en spesialskole i Trondheim kommune. Skolen har ca 560 elever og et personale på ca 115. I 1998 ble skolen gjort om fra å være en spesialskole til å også være en ordinærskole for elever til og med 7. trinn. Mer informasjon på skolens hjemmeside: Om oppgavestiller:

3 Bakgrunn for valg av oppgave : Fra høsten 2006 trår Kunnskapsløftet i kraft, med nye krav til lærere og elever. Blant de nye kravene er krav til digital kompetanse. Dette blir ei utfordring for svært mange, noe jeg tenker imøtegå med prosjektet. Da Dalgård skole gikk til anskaffelse av Smartboard sist høst, vakte det stor begeistring. Det er ikke grenser for hva dette kan brukes til i undervisning. Det ble sagt at det kun er fantasien som setter begrensninger for hvordan Smartboard kan brukes. Dette var med på å sette tankevirksomheten i gang – for hva med alle dem som ikke kommer på alle muligheter selv? Smartboard er ny teknologi på sitt beste, her er de fleste muligheter en lærer trenger i undervisninga. Planlegging kan fortsatt gjøres hjemme, på for eksempel en bærbar PC, undervisninga foregår via kopling mellom den bærbare PC’en og Smartboard. Dersom en ikke har bærbar PC, er det fullt mulig å lagre plan for undervisning på usb-port, ta den med til den stasjonære PC og kople seg på, eller kople seg direkte på Smartboard.

4 Problemstilling: Hvordan gi lærere og elever digital kompetanse som et godt verktøy uten å påtvinge læring? vise nytten være tilgjengelig skape en slags felles plattform innføre hjelp til å ta i bruk ny teknologi Med bakgrunn i disse tankene kom prosjektet i gang. Tanken om en website tok tidlig form.

5 Løsning av problemet: Det var en krevende jobb å være alene om prosjektet, men det har løst seg med god veiledning, dialog med rektor og jevnlige samtaler med kontaktpersoner ved skolen. Det er nå utviklet en website til bruk for lærere og elever ved Dalgård skole, men også andre med nettilgang kan ha nytte av dette. Det er laget leksjoner til bruk av Smartboard. Disse fins på siden for lærere. Siden for elevene er fortsatt ikke ferdig, dette er fordi jeg har gjort noen omprioriteringer jeg ikke har fått diskutert med rektor ennå. Det ble vurdert å bruke databaseløsning i forhold til leksjonene, men dette fant jeg – i samråd med veileder – ikke hensiktsmessig.

6 Resultater: Index.html:

7 Resultater: laerer_index.html :

8 Videre arbeid: Innen prosjektet leveres inn skal elevsidene være ferdig. Designet skal finpusses og det skal legges ut flere leksjoner. Det er et mål å drive denne siten i fortsettelsen. Dette vil til en viss grad avhenge av interessen den skaper rundt bruken av Smart-board, og elevenes arbeid med å bidra.


Laste ned ppt "Presentasjon av hovedprosjekt Skoleåret 2005/2006 Anita Enoksen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google