Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ved Lier videregående skole

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ved Lier videregående skole"— Utskrift av presentasjonen:

1 Ved Lier videregående skole
Erasmus + Ved Lier videregående skole

2 Erasmus +, Hva er det? Changing lifes, opening minds
EUs program for ungdom i utdanning, praksis eller sport. Finansiert av EU-midler kan elever og lærlinger ta deler av utdanningen i utlandet. Vi på Lier videregående skole har søkt og fått støtte for to år til et arbeidsutvekslingsprogram for elevene på dobbeltkompetanseløpene.

3 Den praktiske delen Vi har valgt et samarbeid med ADC College i London, England. Elevene får tilbud om to ukers arbeidsutplassering høsten 2015. Elevene vil få tildelt praksis plass innenfor sine valgte fagretninger. Arbeidsplassen er ansvarlig for opplæring i bedrift, og stiller med en veileder som vil følge de gjennom de to ukene med arbeidstrening. Kontaktlærer og ADC-college følger også opp med møter og besøk til bedriftene under oppholdet. Elevene blir innlosjert i private hjem.

4 vizrt Visualization in Real Time

5 VIZRT Ealing studios, london
London: 16 ansatte som jobber innenfor ulike fag: IT design Software Markedsføring Salg Administrasjon Har flere års erfaring med å ta inn elever og studenter. Stor takhøyde med et godt tilrettelagt og gjennomtenkt program for elever og studenter. Internasjonalt selskap. Opptatt av å være en døråpner for elever og studenter som ønsker å gjøre karriere internasjonalt. Selskap som leverer grafikk og video redigering til den digitale medie- og underholdningsbransjen. Softwaren er brukt av store og kjente medie- og kringkastingsselskaper. Selskapet har 600 ansatte fordelt på 40 filialer i over 100 land.

6 Hollybush Nursing Home
Stanmore, London

7 Hollybush Nursing Home
Ligger i Stanmore, utenfor London. Privat bolig og sykehjem med offentlig støtte. Beboerne er voksne over 18 år med ulike grader av funksjonshemming. Heldøgns plasser, 12 rom. Sykehjemmet har lang erfaring med det å ta i mot studenter/elever fra mange ulike land. De har også ett samarbeid med en nærliggende skole for utplassering. Ett eksempel på en arbeidsplass hvor to elever blir utplassert

8 Målet for eleven Styrking av språklige ferdigheter.
Internasjonal arbeidserfaring og referanse fra utenlandsk arbeidsplass. Økt kunnskap, respekt og toleranse, samt bedre forståelse av ulike kulturer og samfunn. Bevisstgjøring av sin egen kultur, samt egne verdier og holdninger. Utvidelse av horisonter og perspektiver. Personlig vekst og allmenndannelse.

9 Hva vi jobber med nå og fremover
Elevene har fra skolestart vært engasjert i prosjektet: Utformet vurderingskriterier for reisen. Forberedt spørsmål til ADC College. Bevisst jobbing med språk (daglig tale, samt faglige ord- og uttrykk) og forståelse for engelsk kultur og arbeidsliv. Elevene vil på nyåret starte søknadsprosessen: Søknad og CV på engelsk. Presentasjonsbrev. Cambridge English Placement Test. Ellers jobber vi med: FYR prosjekter. Generell vurdering av elevenes egnethet.

10 Søknad og CV Elevene jobber nå i timene på skolen med å skrive søknad og CV. Oversettelse av referanse fra arbeidsplass.

11 The Cambridge English placement test
En digital test for beskrivelse av faglig ståsted og engelskspråklige ferdigheter. Gir en indikasjon til ADC College om hva slags praksisplass som passer til eleven. Ingen elever vil bli avvist pga evt. svakere testresultater. Testen tas på slutten av 2.termin i en engelskøkt på skolen.

12 FRISTER Februar Frist for innlevering av søknad, CV og referanse fra arbeidsplass. Kopi av pass leveres sammen med søknad (for å kunne bestille flybilletter). April. Elevene skriver i et presentasjonsbrev litt om seg selv; hvem de er, interesser etc Mai Elevene får tilbakemelding på søknaden. Juni Søknader, CV, referanser og presentasjonsbrev oversendes til ADC College i London, England.

13 POLITIATTEST (Kun for helse og oppvekst)
Alle elevene som skal jobbe i helseinstitusjoner i London. politi.no Gå til søknad pr.post ( ca 4 ukers saksbehandlingstid + postgang) Søknad om politiattest- bokmål Formål: politiattest til bruk i utlandet – ordinær på engelsk Legg ved bekreftelse på formål med politiattest

14 OPPHOLD I LONDON Avreise fra Gardermoen 18 okt
Retur fra London Heathrow 31 okt 2 uker før avreise får elevene informasjon om hvor de skal jobbe, kontaktperson og hvilke familie de skal bo hos. Alle blir hentet i buss fra flyplassen og kjørt til ADC College hvor familiene henter elevene. Mandag 19. okt. oppmøte ADC College. Diverse info om arbeidsplass + reisetrening til arbeidsplass.

15 Opphold i london Fra tirsdag 20. okt. ute i jobb fra ca – Onsdag oppklaringsmøte på ADC College. Får studiebesøk i løpet av perioden. Fredag 30. okt. sertifisering fra kl på ADC College. Lørdag 31. okt. avreise fra ADC College. Felles buss til flyplass.


Laste ned ppt "Ved Lier videregående skole"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google