Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FRANKRIKE GÅR FRA REPUBLIKK TIL KEISERDØMME. NAPOLÉONBONAPARTE Født 1769 på Korsika (ei øy sør for Frankrike). Dermed var han så godt som voksen da revolusjonen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FRANKRIKE GÅR FRA REPUBLIKK TIL KEISERDØMME. NAPOLÉONBONAPARTE Født 1769 på Korsika (ei øy sør for Frankrike). Dermed var han så godt som voksen da revolusjonen."— Utskrift av presentasjonen:

1 FRANKRIKE GÅR FRA REPUBLIKK TIL KEISERDØMME

2 NAPOLÉONBONAPARTE Født 1769 på Korsika (ei øy sør for Frankrike). Dermed var han så godt som voksen da revolusjonen brøt ut. Han ble yrkesmilitær og allerede som 16-åring ble han utnevnt til løytnant.

3 Som 23-åring:

4 1799 - Statskuppet Selv om det hadde roet seg en del etter at Robespierre mistet hodet, var det stadig blodige sammenstøt utover 1790-tallet. Napoléon, som hadde fått en betydelig posisjon i hæren, ble bedt om å slå ned på opptøyene. Han satte opp kanoner og skjøt mot demonstrantene og «vant».

5 1799 – Statskuppet I 1799 tok Napoléon Bonaparte makta ved et kupp. Ble politisk diktator som 30-åring. 1804 samlet han de lovene han likte fra revolusjonen og forkastet resten (f.eks. de som sikret folkestyre) og skrev en ny lovsamling. Et pluss: Lettere for domstolene å dømme rettferdig. Et minus: Lovene sendte Frankrike ut i diktatur. I 1804 kronet han seg selv til keiser, og kona si til keiserinne Joséphine.

6 360 forskjellige lovbøker rundt om i Frankrike. 14000 nye lover ble skrevet i løpet av revolusjonen – ganske komplisert å forholde seg til.

7

8

9

10


Laste ned ppt "FRANKRIKE GÅR FRA REPUBLIKK TIL KEISERDØMME. NAPOLÉONBONAPARTE Født 1769 på Korsika (ei øy sør for Frankrike). Dermed var han så godt som voksen da revolusjonen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google