Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva trenger vi i Årstad bydel? Noen aktuelle behov i dagens situasjon og i lys av ”Levekårsundersøkelsen”.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva trenger vi i Årstad bydel? Noen aktuelle behov i dagens situasjon og i lys av ”Levekårsundersøkelsen”."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva trenger vi i Årstad bydel? Noen aktuelle behov i dagens situasjon og i lys av ”Levekårsundersøkelsen”.

2 En plan – en prosess Det finnes allerede mange planer og utredninger. Eksempler er ”Levekårsundersøkelsen”, ”Ny energi i Damsgårdssundet”. Samle fra flere deltagergrupper,- beslutte, budsjettere, tidfeste, informere, utføre. La det være mulighet for endring underveis.

3 Danmarks plass Må være hovedsatsing Giftige avgasser overstiger SFT’s maksgrense Uholdbart på lang sikt som boområde og trafikkmaskin slik som det nå er

4 Skoler Ny-Krohnborg skole Foreldre, barn, ansatte har ventet lenge Skolen må bygges nå Alle forhold i forbindelse med byggingen må avklares nå, - bl.a. hvor skal elevene gå på skole i byggeperioden, hvordan skal de komme seg dit, skal ungdomstrinnet skilles fra barnetrinnet, hvor skal aktivitetene skolen rommer i dag legges?

5 Skoler (forts.) Landås skole Avklaring må komme BKB, Multiconsult, AMU tilrår at skolen ikke er egnet som avlastningsskole 300 elever fra NK + 28 barnehagebarn Informasjonsprosessen. Foreldre på begge skoler har endelig fått vite at NK-elevene skal til Landås, men er det sikkert?

6 Barn og unge Barn og unge har få arenaer, særlig i Solheim/Løvstakken-området Kultur, idrett, lek, oppvekst – et sted å være I byggetiden er de fratatt lekeplass, møtelokaler, idrettsplasser (Krohnsminde)

7 Integrering – større behov Stor andel med minoritetsbakgrunn – over 30% på Løvstakksiden, men også i resten av bydelen vår Konkret behov for større ressurser ved skolenes rådgiver- og sosiallærertjeneste Tiltak i nærmiljøene Flere innvandrere i arbeidslivet - mulig kampanje i bedriftene i bydelen? (Etter mønster fra Bergens Næringsråd?)

8 Større styring av bolig- og næringsregulering Årstad bydel, særlig Solheim har stor konsentrasjon av kommunale boliger Kommunen må ta flere beslutninger om hvilke boliger og hvilke næringsbygg som skal bygges Avghettofisere Variert bomønster, tilgang til sjø for alle Bygge broen over Damsgårdssundet + torget Ta styring for å gjøre bomiljøet bedre

9 Vellykket bybane Tilrettelegge for god innfartsparkering og effektive matebusser til bybanestoppene Fortetting langs Bybanen må gjennomføres med kvalitet for de som skal bo der

10 Løvstien Bygg den

11 Brann stadion Et moderne og funksjonelt Brann stadion, men i harmonisk samkvem med naboene Det er ikke kampene og arrangementene (fremtidige konserter) som er problemet, - men den daglige trafikken til og fra. Hvordan kan trafikk- og parkeringsproblemene løses? (Parkeringsanlegg i forbindelse med Høyskoleutbyggingen?)

12 Haukeland sykehus

13 Sykehjem - omsorgsboliger

14 Gang- og sykkelstier

15 Turvei/lysløype Montana over Landåsfjellet


Laste ned ppt "Hva trenger vi i Årstad bydel? Noen aktuelle behov i dagens situasjon og i lys av ”Levekårsundersøkelsen”."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google