Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hovedprosjekt HKD Gruppe 54E Oppsett og konfigurering av VPN.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hovedprosjekt HKD Gruppe 54E Oppsett og konfigurering av VPN."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hovedprosjekt HKD Gruppe 54E Oppsett og konfigurering av VPN

2 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Oppgavestiller Høgskolelærer Stein MeisingsetHøgskolelærer Stein Meisingset Tilsatt ved Høgskolen i Sør- Trøndelag, avdeling for informatikk og e-læring.Tilsatt ved Høgskolen i Sør- Trøndelag, avdeling for informatikk og e-læring. Underviser og veileder i mange forskjellige fagUnderviser og veileder i mange forskjellige fag Tidligere konsulent i bla. MerkantildataTidligere konsulent i bla. Merkantildata

3 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Problemstillingen som skal løses  Prosjektet er et driftsprosjekt som går ut på oppsett og konfigurasjon av VPN i trådløse nettverk.  Oppgaven er delt inn i flere underoppgaver.

4 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Underoppgaver  Sikkerhet i trådløse nettverk.  Utarbeide oppsett og brukermanual for VPN.  Bruker skal få opp samme pålogging som sin arbeidsmaskin på nettverket.  Bruk av VPN som sikker påloggingsløsning.

5 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Programvare for løsning  Prosjektoppgaven skal løses ved hjelp av innebygde tjenester i Microsoft Windows 2003 server  Løsningen skal tilpasses bruk på en Microsoft Windows XP PRO klient.

6 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Hvorfor ble oppgaven valgt?  Oppgaven er spennende og kan benyttes som basis i andre prosjektet i arbeidslivet.  Prosjektet er særdeles aktuelt for sikker bruk av VPN og trådløse nettverk.  Prosjektgruppen jobber daglig fulltid ved siden av studiene. Det er dermed vaskelig å jobbe på annet tidspunkt enn kveld.

7 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Skisse av testmiljø/løsning

8 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Hvordan ble oppgaven løst?  Windows 2003 server ble installert og konfigurert med bla. DNS, DHCP og AD.  Routing og Remote access ble installert og konfigurert.  PPTP ble valgt som protokoll  Det ble opprettet en connectioid som benyttes som automatisk oppsett av VPN tilkobling på klienten.

9 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Hvordan ble oppgaven løst?  Ved bruk av automatisk oppsett får brukeren kjørt loginscriptet etter VPN tunnelen er oppkoblet.  Maskiner i domenet kan sette opp en VPN oppkobling før pålogging, da vil logonscript profil og Group policy virke som normalt.  Brukerens profil er plassert på serveren for å sikre likt utseende på skrivebordene ved pålogging mot domenet.

10 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Dokumentasjon  Forstudierapport er laget.  Brukermanual og oppsett av VPN for brukerne er laget og vedlagt oppgaven.  Rapport på sikkerhet i trådløse nettverk er laget og vedlagt oppgaven.  Oppsett og konfigurasjonsdokumenter for VPN på serveren er laget og vedlagt oppgaven.

11 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Resultater  Brukerne har mulighet til å sette opp manuelt eller automatisk tilkobling mot VPN server.  Brukere kan få koblet til og kjørt logonscipt ved bruk av automatisk oppsett av VPN tilkobling.  Maskiner som er medlem i domenet kan koble opp VPN tunnell og logge på som om man satt på kontoret.

12 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Resultater  Profilene er plassert på serveren. Dette sikrer likt utseende på klienten når pålogget domene.  Evt. Group Policyer blir startet under pålogging, også ved VPN tilkobling før domene pålogging.

13 Gruppe: 054E Prosjektnavn: Oppsett og konfigurering av VPN. Verdt å vite  Det finnes noen kjente feil i XP og enkelte routere som ikke støtter PPTP VPN mot servere med flere nettverkskort.  Dersom løsningen skal benyttes for et firma må man påse at man ikke har flere nettverkskort.  Evt. må man passer på at feilene blir ivaretatt/løst på de enkelte maskiner, dvs. de som har problemer.


Laste ned ppt "Hovedprosjekt HKD Gruppe 54E Oppsett og konfigurering av VPN."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google