Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SAFT-undersøkelsen 2003. SAFT SAFT-prosjektet er et europeisk samarbeid som skal spre kunnskap om trygg bruk av Internett til barn og unge, foreldre,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SAFT-undersøkelsen 2003. SAFT SAFT-prosjektet er et europeisk samarbeid som skal spre kunnskap om trygg bruk av Internett til barn og unge, foreldre,"— Utskrift av presentasjonen:

1 SAFT-undersøkelsen 2003

2 SAFT SAFT-prosjektet er et europeisk samarbeid som skal spre kunnskap om trygg bruk av Internett til barn og unge, foreldre, lærere og andre. Prosjektets 2 hoveddeler: –en stor europeisk undersøkelse, hvor barn og unge har blitt spurt om hva de bruker nettet til, og foreldre er blitt spurt om hva de vet om barnas Internettbruk. –informasjonstiltak basert på funnene i undersøkelsen. For mer info, se www.saftonline.no

3 SAFT-undersøkelsen 2003 Bare 2 av 10 barn sier at de sitter sammen med foreldrene sine når de er på Internett, mens 8 av 10 foreldre sier at de gjør det! Barn og unge er mer villige til å gi fra seg personlig informasjon på nettet enn det foreldrene ville gitt dem tillatelse til. 5 ganger så mange barn har møtt fremmede via nettet en det foreldrene tror. Ungdom har en tendens til å vurdere et nettsteds seriøsitet ut fra nettstedets design.

4 SAFT-undersøkelsen 2003 64% av barn og unge har chattet på nettet (og 9 av 10 opplever chatting som positivt) 4 av 10 sier at personer de bare har truffet på nettet, har bedt om å møte dem personlig. 10% har møtt personer i virkeligheten som de først traff på Internett. 40% har besøkt pornografiske nettsider, 30% har besøkt voldssider og 20% har besøkt hatefulle nettsider.


Laste ned ppt "SAFT-undersøkelsen 2003. SAFT SAFT-prosjektet er et europeisk samarbeid som skal spre kunnskap om trygg bruk av Internett til barn og unge, foreldre,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google