Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Jakten på offentlige opplysninger i og utenfor postjournalene Vegard Førland Venli Journal-ist, Kommunal Rapport.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Jakten på offentlige opplysninger i og utenfor postjournalene Vegard Førland Venli Journal-ist, Kommunal Rapport."— Utskrift av presentasjonen:

1 Jakten på offentlige opplysninger i og utenfor postjournalene Vegard Førland Venli Journal-ist, Kommunal Rapport

2

3 Pressens samfunnsoppdrag / Vær varsom plakatens mindre kjente kapittel 1 1.1. Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn. 1.3. Pressen skal verne om ytringsfriheten, trykkefriheten og offentlighetsprinsippet. Den kan ikke gi etter for press fra noen som vil hindre åpen debatt, fri informasjonsformidling og fri adgang til kildene. Hva betyr dette i praksis, for en som ønsker å utgjøre en forskjell i skjæringsfeltet mellom arkiv og innsyn? 3

4 Hva forventer jeg?

5 Dokumenter fra Nissedal

6 Hvordan bør jeg tenke? Hva er deres råd til meg, basert på kontakt med journalister? Stiller vi de riktige spørsmålene for å få de virkelige godbitene fra arkivene?

7 KRDs journaler+smakebit på upublisert (dokumentene som mangler)

8

9

10 § 9 for ”journalføring” Offentleglova § 9: «Alle kan krevje innsyn i ei samanstilling av opplysningar som er elektronisk lagra i databasane til organet dersom samanstillinga kan gjerast med enkle framgangsmåtar».

11 Langt mellom liv og lære

12 12

13 13

14 14

15 15

16 Spørsmål til ordførerne Har du det siste året mottatt informasjon om en pågående sak i kommunen per sms, epost eller via sosiale medier? Jeg har mottatt og journalført innhold fra følgende medier det siste året Opplever du at kommunens saksbehandlingssystem holder en funksjonalitet som gjør det enkelt for deg å journalføre mottatt innhold?

17 Resultater fra spørreundersøkelsen, som ble besvart av 125 ordførere: 27 prosent har mottatt informasjon om en pågående sak per sms, men bare 10 prosent har journalført dette det siste året 96 prosent har journalført innhold mottatt per e-post det siste året 20 prosent har mottatt informasjon om en pågående sak i sosiale medier, men kun 8 prosent har journalført dette. 80 prosent opplever at kommunens saksbehandlingssystem gjør det enkelt å journalføre innhold som mottas digitalt

18


Laste ned ppt "Jakten på offentlige opplysninger i og utenfor postjournalene Vegard Førland Venli Journal-ist, Kommunal Rapport."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google