Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KJEMIEN I LIVET DITT: TEKNOLOGISKE MILEPÆLER FRA EN KJEMIKERS STÅSTED Oppfinnelser innen kjemi, teknologi og elektronikk fra slutten av det nittende århundre.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KJEMIEN I LIVET DITT: TEKNOLOGISKE MILEPÆLER FRA EN KJEMIKERS STÅSTED Oppfinnelser innen kjemi, teknologi og elektronikk fra slutten av det nittende århundre."— Utskrift av presentasjonen:

1 KJEMIEN I LIVET DITT: TEKNOLOGISKE MILEPÆLER FRA EN KJEMIKERS STÅSTED Oppfinnelser innen kjemi, teknologi og elektronikk fra slutten av det nittende århundre og fram til i dag har gjort oss i stand til å være i kontakt med hverandre nesten uansett hvor i verden vi måtte befinne oss, på godt og vondt. Vår livsstil har endret seg drastisk i løpet av det siste århundre. Vi har flyttet fra landet til byene. Utdannelse er ikke lenger forbeholdt en elite men er i dag noe alle, i hvert fall i den rike delen av verden, kan skaffe seg. Den medfølgende forflytning av mennesker, informasjonsflyt og utveksling av ideer samt produksjon og bruk av ulike materialer og stoffer har forandret hele samfunnet. Kjemien har bidratt på mange områder i utviklingen av kommunikasjonsverktøy som vi behøver for å samle, lagre og videreformidle informasjon. Trådløs kommunikasjon og fiberoptikk utgjør ryggraden i verdensveven. Silisium- og polymerkjemien har bidratt til å virkeliggjøre dagens mikroprosessorer. Film, TV og fotografi er alle basert på kjemi. Kjemikeres vitenskapelige gjennombrudd har gjort menneskene i stand til å være i kontakt med sine nærmeste uansett hvor de måtte være på kloden. II.1 Kommunikasjonsfremskritt Utviklingen av telefonen Trådløs kommunikasjon Telefaksteknologi og kopiering (xerografi) Laser- og fiberoptikk II. 2. Datamaskinteknologi Utviklingen av datamaskiner Halvlederteknologi Silisiumbrikker og integrerte kretser Skjermteknologier Informasjonslagring Kommunikasjonssatelitter II. 3. Utvikling på underholdningsfronten Film TV Fotografi II. 4. Oppfinnelser innen elektronikk Utvikling av forbrukerelektronikk Avanserte syntetiske materialer Transistorer II. INFORMASJON OG KOMMUNIKASJON

2 A. Graham Bell Reklameplakaten til den første filmen, “The Jazz Singer”, med synkronisert sang og tale. Philo T. Farnstworh og katodestrålerøret ENIAC Den første transistoren Den første integrerte kretsen Silisiumbrikke Telstar Kodak-Instamatic Intels 4004 4-bit- prosessor Fiberoptikk i Chicago KRONOLOGI 1876 Alexander Graham Bell patenterer sitt telefonsystem. 1926 Warnerbrødrene lager den første filmen med synkroniserte musikk- og lydeffekter. 1926 Den første samtalen overføres over Atlanterhavet. 1927 Philo T. Farnsworth kringkaster det første TV-bilde ved å bruke et katodestrålerør. 1946 ENIAC, den første elektroniske datamaskinen, settes i drift. Ungarskfødte John von Neumann deltok i modifiseringen av de matematisk-logiske detaljene i ENIAC. 1947 Transistoren blir oppfunnet ved Bell Telephone Laboratories. 1955 Den første diskettstasjonen. 1958 Jack Kilby ved Texas Instruments finner opp den integrerte kretsen (IC). 1961 De første silisiumbrikker lages. 1961 Telstar, verdens første aktive kommunikasjonssatellitt, sendes i bane rundt jorda. 1961 Eastman Kodak introduserer det populære Instamatic-kameraet med filmkassett. 1971 Intel introduserer sin populære 4004 4- bits mikroprosessor til kommersiell bruk. 1977 Det første kommersielle fiberoptiske kommunikasjonssystemet blir prøvet ut. 1983 Mobiltelefoner blir vanlige etter at man bygde ut nettverk av basestasjoner knyttet sammen ved hjelp av trådløs kommunikasjon. 1984 CD-ROM (Compact-Disc-Read-Only Memory) introduseres sammen med CD (Compact Disc)-spilleren.


Laste ned ppt "KJEMIEN I LIVET DITT: TEKNOLOGISKE MILEPÆLER FRA EN KJEMIKERS STÅSTED Oppfinnelser innen kjemi, teknologi og elektronikk fra slutten av det nittende århundre."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google