Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KS Eiendomsskatteforum (KSE)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KS Eiendomsskatteforum (KSE)"— Utskrift av presentasjonen:

1 KS Eiendomsskatteforum (KSE)
2015

2 Hva er KS Eiendomsskatteforum?
Et faglig forum i KS for informasjon, veiledning, opplæring og ivaretakelse av kommunenes interesser i eiendomsskattespørsmål.

3 Opprettelsen av KSE En arbeidsgruppe på tre personer, oppnevnt på et møte den 17. juni 2002, har i samarbeid med Kommunesektorens organisasjon jobbet for opprettelsen av et eget fagforum for eiendoms-skattekommuner. KS Eiendomsskatteforum ble formelt stiftet den 18. juni 2003. 303 kommuner er deltakere (pr. januar 2015).

4 Fordeler ved deltakelse i KSE
Deltakerkommunene får bistand og svar på enklere spørsmål vedrørende eiendomsskatt - man unngår feil ved saksbehandlingen - sparer kostnader og tid Spørsmål av prinsipiell art som må utredes kan bli dekket av KSE dersom fagrådet anser spørsmålet av å være av generell interesse for flere kommuner. Rimeligere deltakelse på kurs/seminarer vedrørende eiendomsskatt enn for ikke innmeldte kommuner.

5 Fordeler ved deltakelse i KSE
KSE, som er en del av KS, vil som et felles talerør for kommunene arbeide for å ivareta deres interesser i forhold til sentrale myndigheter slik at e-skatten fortsatt kan være en viktig inntektskilde for kommunesektoren. ”Pool” av kunnskap vedrørende eiendomsskatt på Eget område på sidene kun tilgjengelig for deltakere i KSE. Kontaktpersoner i deltakerkommunene mottar på sin e-post informasjon fra KSEs fagråd og sekretariat i form av nyhetsbrevet KSE-posten. KSE kan bistå i å danne nettverk for ansatte i eiendoms-skattekommuner f.eks. innen et naturlig geografisk område.

6 Fagrådet i KSE Etter årssamlingen 31.03.2014
Helge Høve (leder), rådmann, Ibestad kommune Børge Jacobsen (nestleder), overingeniør, Hamar kommune Inger Lill Markussen (medlem), rådgiver, Narvik kommune Tor Leif Helgesen (medlem), økonomisjef, Tysvær kommune Kjerstin Moe (medlem), konsulent, Kongsvinger kommune Dag David Andersen (1. vara), saksbehandler, Skien kommune Hege Torjussen (2. vara), rådgiver, Våler kommune i Østfold Bjarte Helgeland (3. vara), rådgiver, Karmøy kommune

7 Deltakeravgift 2014 Kommuner inntil 5.000 innbyggere 7.500 kroner
Kommuner 5001 til innbyggere kroner Kommuner til innbyggere kroner Kommuner over innbyggere kroner


Laste ned ppt "KS Eiendomsskatteforum (KSE)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google