Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Målsetting med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Målsetting med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Målsetting med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe: Ressurspersoner og ildsjeler i kommunenes etikkarbeid som skal lede etisk refleksjon. Metoder og verktøy i praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon Kristin Bie sykepleier og høgskolelektor Onsdag 09.mars 2011 Torsdag 24.mars 2011 Tirsdag 12.april 2011 1100 – 1500 Enkel lunch: 10:30-11:00 Bjørgene omsorg- og utviklings- senter, Diktervegen 29. Kurset er et samarbeid mellom Haugesund kommune og Bjørgene omsorg- og utviklingssenter Det søkes om godkjenning som meritterende til klinisk stige ved Norsk sykepleierforbund, Fagforbundet. Mer informasjon: www.bjorgeneush.no Solveig Schiz Rådgiver, Haugesund kommune Tidsramme: Kurset deles opp i tre samlinger som hver varer i 4 timer. Mellom samlingene går det ca 2 uker slik at deltakerne får tid til å trene på metodene i sine refleksjonsgrupper. Det forventes egenaktivitet på både kursdager og mellom kursene Påmelding innen 23.febr. 2011 Kr. 750 Via kurskalender på intranett for ansatte i Haugesund kommune. Eksterne deltakere vil finne kurskalender ved å gå inn på www.hkskole.no, og inn på kurs (trykk så påwww.hkskole.no kategori: kurs for alle), meld deg på kurset ved å dobbeltklikke på kurstittelen og finn knappen ”meld på kurs”. Lurer du på noe ta kontakt med Unni Birkeland tlf.52 74 32 42 eller på epost unni.birkeland@haugesund.kommune.no Husk å oppgi fakturaadresse Astrid Håland sykepleier og fagutviklingskonsulent Bjørgene omsorgssenter utviklingssenter

2 Etikkhåndboka som er utgitt av KS er et godt hjelpemiddel, og utgjør hovedgrunnlaget for kurset. Deltakerne vil få hver sin utgave av Etikkhåndboka. Kurset vil hovedsakelig dreie seg om å trene på metodene i grupper og vil dermed kreve egeninnsats fra deltagerne, og aktiv deltakelse på kursene. Faglig påfyll vil være praktisk rettet. Samling 1 Faglig påfyll: Hva mener vi med etisk refleksjon og hvorfor er dette viktig? Holdninger, verdier og etiske utfordringer Etiske dilemma, hva er det? Hva innebærer det å lede etisk refleksjon på arbeidsplassen? Metode/ verktøy som presenteres : Sjekkliste for etisk refleksjon Refleksjonskort Til neste gang: Alle skal ha gjennomført minst en refleksjonsgruppe på eget arbeidssted hvor en av metodene / verktøyene vi har gjennomgått er prøvd ut. Ta med en egen etisk utfordring til neste samling som evt kan brukes i gruppearbeidet. Samling 2 Faglig påfyll: Hva er faglige utfordringer, juridiske aspekt rundt etiske dilemma? Gruppearbeid / erfaringsutveksling: Case Sjekkliste for etisk refleksjon Bruk av reflekterende team Til neste gang: Alle skal ha gjennomført minst en refleksjonsgruppe på eget arbeidssted hvor en eller flere av metodene / verktøyene vi har gjennomgått er prøvd ut. Ta med et etisk dilemma/etisk utfordring som kan brukes i gruppearbeidet. Samling 3 Faglig påfyll: ”Les en fortelling” Gruppearbeid / erfaringsutveksling Oppsummering. Erfaringer fra refleksjonsgruppene. Jobbe med utfordringer deltakerne har hatt og trene mer på metodene / verktøyene som deltagerne opplever de har mest behov for. Bruk av e-læringsverktøy.


Laste ned ppt "Målsetting med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google