Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mye av Spanias vinmarker ligger i svært varmt og tørt klima.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mye av Spanias vinmarker ligger i svært varmt og tørt klima."— Utskrift av presentasjonen:

1 Mye av Spanias vinmarker ligger i svært varmt og tørt klima.
De beste vinområdene ligger i områder med mindre ekstremt klima der det er svalere, enten på grunn av nærhet til sjø eller høyden over havet.

2 Vinlover Spanske vinlover er bygd opp med appelasjoner knyttet til geografiske områder, og mønsteret er det samme som Frankrike og Italia. Den høyeste klassifiseringen er DOCa (Denominación de Origen Calificada). Rioja, Priorat og Ribera del Duero er de eneste områdene med D.O.Ca status Under den finnes kvalitetsnivået DO (Denominación de Origen) som tilsvarer fransk AC eller italiensk DOC.

3 Lagring Crianza - røde viner med denne betegnelsen må minst være to år gamle – hvorav minst tolv måneder på fat. Reserva – røde viner med denne betegnelsen må minst være tre år gamle, hvorav minst ett år på små fat. Gran Reserva – omfatter bare spesielt utvalgte viner og produseres kun i spesielt gode årganger. De røde må ha minst to år på fat og tre år på flaske før de blir solgt. Man velger ut det beste råstoffet som både trenger og tåler lang lagring til Reserva og Gran Reserva, og enklere viner blir solgt som Crianza.

4

5

6 Ribera del Duero I nordre sentrale del av Spania der elva Duero begynner, ligger en av Spanias viktigste områder for rød kvalitetsvin. Selv om Spanias mest berømte vin, Vega Cicilia har blitt produsert her i over hundre år, fikk Ribera del Duero DO-status først i 1982. Her er et nokså brutalt klima med frost om vinteren og varme dager og kalde netter om sommeren. Den lokale varianten av Tempranillo blir til mørke, kraftige viner av høy kvalitet. Cabernet Sauvignon og Merlot er andre druetyper som brukes her.

7 Tempranillo Tempranillo er Spanias viktigste drue og hoveddruen i Rioja, Ribera del Duero og Navarra Viner av Tempranillo varierer i stil fra unge og fruktige med bærpreg til fatlagrede og utviklede med tydeligere krydder-, tobakk- og læraromaer. De ferske og fruktige vinene smaker ofte av kirsebær, mørke bær, urter og blomster. De er middels fyldige, friske og med god snerp Reserva og gran reserva gir vinene mer krydret aroma og preg av tørket frukt, vanilje, nøtter og lær i tillegg til røde eller mørke bær

8 Synonymer: Aragones, Cencibel, Tinta del País, Tinta Roriz, Tinto Fino, Ull de Llebre
Til mat: Ung Tempranillo dominerer lite og passer derfor til lettere retter som kylling, pasta, spekemat og svinekoteletter. Fatpreget og utviklet vin passer godt til mer smaksrik mat and, lam og entreôte, men også umamipreget kinesisk mat og modne, faste oster. Portugal er også viktig for Tempranillo. Der kalles den Tinta Roriz eller Aragones og blandes med andre druetyper til portvin og rødvin i Douro, Dâo og Alentejo

9 Den mest berømte produsenten i området er Vega Sicilia.
Andre kjente produsenter er Pingus, Alion, Viña Sastre og Hacienda Monasterio.


Laste ned ppt "Mye av Spanias vinmarker ligger i svært varmt og tørt klima."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google