Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PORTUGAL - Hovedstat: Lisboa - Innbyggertall: 10.5 mill.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PORTUGAL - Hovedstat: Lisboa - Innbyggertall: 10.5 mill."— Utskrift av presentasjonen:

1 PORTUGAL - Hovedstat: Lisboa - Innbyggertall: 10.5 mill.
- Språk: Portugisisk - Religion: Romersk – katolsk - Klima: Tørt - Valuta: Euro - Areal: km2

2 Fakta Portugal ligger på vestkysten av Spania.
Det høyeste fjellet i Portugal heter Ponta Do Pico og ligger 2351 m.o.h. Portugal har et annet preg enn Spania. Imotsetning til det indre spanias fastlandsklima har Portugal lune og regnrike vintre. Trær og stedsgrønne marker trives utmerket.

3 Historie Portugal er en av Europas eldste nasjoner og bærer en rik kulturell arv. Portugal er et land med fortiden sterkt til stedet. Foruten den arkitektoniske arven som vitner om 850 års historie med samhandling med fjerne kulturer, finner du spor etter mye eldre folkeslag og kulturer. Under de europeiske oppdagelsesreisene på slutten av 1400-tallet hadde Spania og Portugal en glimrende beliggenhet for å sende ut ekspidisjoner. Prins Henrik Sjøfareren ( ) bygde en navigasjonsskole i Sagrés i Portugal for å lære opp sjøoffiserer.

4 Vinproduksjon Med 100 ulike druetyper, er Portugal verdens sjette største vinprodusent. Portugals mest suksessrike vinprodusent José Maria da Fonseca Successores ledes av to brødre. Portvinen har sitt navn fra byen Porto. Portvinen blir laget ved å blande druebrennevin med bordvin.


Laste ned ppt "PORTUGAL - Hovedstat: Lisboa - Innbyggertall: 10.5 mill."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google