Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Landet lengst sør i Afrika:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Landet lengst sør i Afrika:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Landet lengst sør i Afrika:
Sør-Afrika

2 Sør-Afrika:

3 Sør-Afrika på jordkloden:

4 Kart over Sør-Afrika:

5 Nelson Mandela Nelson Mandela er den viktigste personen i lSør-Afrika.
Han kjempet mot apartheid-.regimet i flere år. Nelson Rolihlahla Mandela (født 18. juli 1918i landsbyen Mvezo) var Sør-Afrikas første svarte president (1994–1999). Hvor gammel er Nelson Mandela i dag?

6 Apartheid Apartheid (afrikaans: adskillelse) er det navnet på den rasistiske politikken som ble praktisert i Sør -Afrika fra 1948 til 1994. Den gikk ut på at bare de hvite hadde stemmerett. De andre befolkningsgruppene i landet hadde få eller ingen rettigheter.

7 Apartheid Apartheid var et politisk og økonomisk system basert på folks hudfarge. Mellom 1948 og 1994 ga systemet makt og økonomiske muligheter til et lite, hvitt mindretall i Sør-Afrika – og nesten ingen rettigheter til landets svarte flertall.

8 Cape town Cape Town, også kjent som Kappstaden (afrikaans: Kaapstad, engelsk: Cape Town, xhosa: eKapa) er med sine rundt 3 millioner innbyggere den tredje mest folkerike byen i Sør-Afrika. Cape Town er blant annet kjent for den 1000 meter høye karakteristiske fjellformasjonenTable Mountain og fangeøya Robben Island.

9 Johannesburg Johannesburg er Sør-Afrikas største by med 3,2 millioner innbyggere. Byen ble etablert i 1886og er hovedstad i provinsen Gauteng, som er den rikeste provinsen i Sør-Afrika og i hele Afrika sør for Sahara.

10 Durban Durban er en millionby på østkysten av Sør-Afrika. Den er Sør-Afrikas nest største (etter Johannesburg) med et innbyggertall på nærmere 3,5 millioner (2007). Durban

11 VM i fotball 2010 VM i fotball 2010, det 19. verdensmesterskapet i fotball, ble arrangert i Sør-Afrika fra 11. juni til 11. juli 2010. Regjerende europamester Spania, som aldri før hadde blitt verdensmester, vant turneringen. I finalen slo de Nederland.

12 Landet domineres av det gigantiske innlandsplatået
Sør-Afrika I Sør-Afrika finnes det alt fra ørken til frodige områder som disse ved Dragefjellene. Landet domineres av det gigantiske innlandsplatået

13 Swartberg fjellene ved byen Outdshoorn.
Sør-Afrika Swartberg fjellene ved byen Outdshoorn. Swartbergfjellene («Svartfjell» på afrikaans) er en fjellkjede som stort sett går i øst-vest-retning langs den nordlige siden av den halvtørre Little Karoo i provinsen Western Cape i Sør-Afrika.

14 Løve Løven holder til i grenseområdene mot nabostatene i nord.
Afrikanske hannløver veier normalt ca. 189 kg i snitt, men kan veie mer ( kg regnes som normalt). . Den største løven som er målt veide 272 kg og var 330 cm lang.

15 Neshorn Neshorn kan være riktig aggressive, og de kan plutselig slå til mot et passerende dyr eller menneske.  Øynene er små og synet dårlig. Ørene er forholdsvis store, og hørselen er ganske god. Neseborene er spaltelignende og luktesansen god. 

16 Impala Navnet, Impala, kommer fra zulu-språket.
Gjennomsnittsvekten til en impala er ca. 75 kilogram. De er rød-brune i fargen, men lysere på sidene, og er hvite på undersiden av magen. 

17 Leopard Leopard (Panthera pardus), som også kalles panter og sort panter om den er sort, er et stort rovpattedyrvsom tilhører gruppen med brølekatter blant dyra i kattefamilien. Vekten ligger gjerne på omkring kg (59 kg i snitt) og kroppslengden på cirka cm inkludert halen

18 Hyene Folk flest kjenner de som åtseletere, men hyenene er også dyktige og utholdende jegere som har kapasitet til å nedlegge byttedyr på opp mot kg. Hyener går heller ikke av veien for å stjele byttet fra andre rovpattedyr, det være seg en gepard, leopard eller 2-3 løver.

19 Pingviner Pingviner i Sør – Afrika? Det høres ut som en spøk, men bare en drøy halvtimes kjøretur fra Cape Town slår turkise bølger mot hvite sandstrender på Boulders Beach. For noen år tilbake svømte de første individene av den afrikanske pingvinen i land her, ved det søvnige tettstedet Simonstown.

20 Afrikansk pingvin:


Laste ned ppt "Landet lengst sør i Afrika:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google