Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy."— Utskrift av presentasjonen:

1 CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy

2 SAFEtalk – Vårt nye sikkerhetsverktøy!

3 Hvorfor et nytt sikkerhetsverktøy? Vi vet at en refleksjon omkring egen rolle, risiko og rammer for arbeid – øker sikkerheten Vi vet at den personlige risikoanalysen er viktig; det er ofte den som svikter når vi får skade på menneske, miljø eller materiell Vi vet at økt synlighet fra ledere er en forutsetning for å komme videre CAKE har en målsetting om at våre enheter skal ha flest mulig identiske sikkerhetsverktøy – ikke operatøravhengige verktøy SAFEtalk kan hjelpe oss å nå disse målene

4 Hva er SAFEtalk? SAFEtalk er en risikovurdering som skal gjøres i forkant eller under utføring av en oppgave SAFEtalk fungerer som en guide i gjennomføring av Tool Box Talk SAFEtalk er et verktøy som kan brukes på flere nivå; 1.Ledernivå Linjeleder / arbeidsleder tar en SAFEtalk i forkant eller under utføring av en arbeidsoppgave sammen med de involverte medarbeiderne 2.Kolleganivå To eller flere involverte medarbeidere tar seg tid til en SAFEtalk i forkant av en arbeidsoppgave 3.Individnivå SAFEtalk er også en personlig risikoanalyse. Hvordan kan jeg forberede meg selv godt nok?

5 Om Spørsmålene 1.Hvordan gjennomføre jobben, steg for steg? Hvilke oppgaver er involvert i denne jobben, og i hvilken rekkefølge? Trenger jeg involvere andre? 2.Hva kan gå galt? Hvilke potensielle farer kan jeg møte i dette arbeidet: Direkte eller indirekte, store eller små farer, med høy eller lav sannsynlighet for skade 3.Hva har jeg gjort for redusere risikoen for meg og mine kolleger? Med min kunnskap om farer og bruk av barrierer, hva har jeg gjort for å redusere den risikoen jeg vet om? Er mine vurderinger kvalifiserte, eller trenger jeg også andres vurderinger? 4.Hvem må informeres? Hvem kan ha behov for å kjenne til mine planer?

6 En av to konklusjoner 1.Risikonivået er akseptabelt Jeg har identifisert og fjernet eller redusert mulige farer 2.Risikonivået er ikke akseptabelt Jeg har identifisert farer som ikke lar seg fjerne eller redusere tilstrekkelig. Arbeidet stoppes og jeg må planlegge på ny.

7 Vi starter nå Ledere og arbeidsledere skal alle gjennomføre minst én SAFEtalk per dag Verneombud skal gjennomføre minst én SAFEtalk per dag Alle andre skal oppfordre hverandre til å gjennomføre SAFEtalks Det er spesielt viktig at vi bruker litt tid på dette i oppstarten

8 Work Shop 1.Hvordan kan SAFEtalk brukes til å øke vår refleksjon omkring egen rolle, rammer og risiko? 2.På hvilke måter kan SAFEtalk hjelpe oss mot målet om en mer synlig ledelse? 3.På hvilke måter kan SAFEtalk styrke sikkerheten vår? 4.I hvilke situasjoner kan vi bruke SAFEtalk?


Laste ned ppt "CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google