Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Midlertidige ansettelser Økt mulighet for midlertidig ansettelse var et råd fra OECD for økt sysselsetting, spesielt for ungdom. OECD har snudd. Forskning.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Midlertidige ansettelser Økt mulighet for midlertidig ansettelse var et råd fra OECD for økt sysselsetting, spesielt for ungdom. OECD har snudd. Forskning."— Utskrift av presentasjonen:

1 Midlertidige ansettelser Økt mulighet for midlertidig ansettelse var et råd fra OECD for økt sysselsetting, spesielt for ungdom. OECD har snudd. Forskning oppsummert av OECD: Ikke flere jobber, men flere midlertidige og færre faste. Større b-lag Større konjunktursvingninger. Svekker investering i ansatte, produktivitet og arbeidsmiljø. Midlertidige har 5 ganger høyere risiko for ledighet enn faste.

2 OECD: Ikke springbretteffekt av reform I Norge har midlertidige 55 prosent sjanse for fast stilling innen et år. Regjeringen bruker det gode utgangspunktet til å argumentere for mer midlertidighet. Men vanskeligere å få fast jobb om flere midlertidige konkurrerer om færre faste jobber. I følge OECD er regjeringens argument «feilaktig». OECD: En må sammenlikne situasjonen før og etter en reform. Erfaringene er negative. Økt todeling. Færre faste, flere i midlertidige stillinger avbrutt av ledighet.

3 Andel ansatte 15-65 år med midlertidig ansettelse. Prosent Kilde: Eurostat 1997 Svensk reform ? 2015

4 Kvinner rammes Andel av kvinnelige ansatte 15-24 år med midlertidig ansettelse. Prosent Kilde: Eurostat 1997 Svensk reform

5 Ledighet i Sverige. Prosent Kilde: Eurostat Under 25 år Over 25 år

6 Vidtgående reform På toppen av de som kan ansettes midlertidig i dagens regelverk (nå drøyt 8 prosent av arbeidsstokken), kan 15 prosent eller minst en person ansettes midlertidig i en virksomhet. 111 000 virksomheter har 1-4 ansatte. Karanteneregler er en sveitserost. OECD: Slike regler virker ikke. Det viser også erfaringene fra Sverige. Midlertidighet vil øke kraftig. Mye norsk ungdom vil rammes av reformen. Permanent større b-lag. Regjeringen har ikke utredet virkningene. Brutt egen utredningsinstruks.


Laste ned ppt "Midlertidige ansettelser Økt mulighet for midlertidig ansettelse var et råd fra OECD for økt sysselsetting, spesielt for ungdom. OECD har snudd. Forskning."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google