Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

.. Luftfart er en viktig del av transporttilbudet i Norge. Næringen er internasjonal og i stor grad regulert gjennom internasjonale regler og avtaler.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: ".. Luftfart er en viktig del av transporttilbudet i Norge. Næringen er internasjonal og i stor grad regulert gjennom internasjonale regler og avtaler."— Utskrift av presentasjonen:

1 .

2 Luftfart er en viktig del av transporttilbudet i Norge. Næringen er internasjonal og i stor grad regulert gjennom internasjonale regler og avtaler. Samferdselsdepartementet har ansvar for rammevilkårene for luftfarten i Norge

3 Norwegian SAS Widerøe Ryan Air British Airways Sterling KLM Spain Air Air France Air berlin

4 1946 ble SAS dannet. Kåret til beste innenlandsflyselskap i 2009. Tredje året på rad flyselskapet vinner denne prisen. Destinasjoner fra : Bergen, Bodø, Oslo, Stavanger og Tromsø. Europas punktligeste flyselskap i kategorien ”major airlines”, flyselskap med minst 30.000 avganger pr år. Mats Jansson er eieren av SAS..

5 NORWEGIAN

6 Infrastruktur: -Passasjerer -Varer -Bagasje -Post -bakkemannskap. -Mekanikara. -Vedlikeholdsoperatørar -Flytårnet. -Flymannskap( piloter,flyvertinner osv )

7 SAS

8 Avinor AS er et heleid statlig aksjeselskap som eier og driver 46 lufthavner i Norge og driver flysikringstjenesten. Oslo Lufthavn Gardermoen AS er et heleid aksjeselskap under Avinor. Det finnes i tillegg enkelte ikke-statlige lufthavner, med Sandefjord Torp Lufthavn som den største. Samferdselsdepartementet forvalter statens eierinteresser i Avinor AS.

9 I 1909 klarte brødrene Orville og Wilbour Wright å holde > i lufta i tolv sekunder. Sju år etter opplevde Norge sitt første møte med en flygemaskin. Norge sitt første fly blir et tysk Rumpler Taube monoplan, i 1912. 1915 åpner marinen flyskole og flystasjon ved Karljohansvern i Horten. 1934 ble Widerøes Flyveselskap stiftet. 2003 blir Avinor AS dannet 2004 blir SAS Norge og SAS Braathens slår seg sammen til ett selskap med èn merkevare

10


Laste ned ppt ".. Luftfart er en viktig del av transporttilbudet i Norge. Næringen er internasjonal og i stor grad regulert gjennom internasjonale regler og avtaler."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google