Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SCANNERSCORE OG VARIABILITET. SKIN CAROTENOID SCORE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SCANNERSCORE OG VARIABILITET. SKIN CAROTENOID SCORE."— Utskrift av presentasjonen:

1 SCANNERSCORE OG VARIABILITET

2 SKIN CAROTENOID SCORE

3 Skin Carotenoid Score (SCS) Når en scanner gir en score, viser den både et nummer og en farge. Alle fargefeltene over har en skala som viser mulige scores i det fargefeltet. For eksempel havner alle scores mellom 20 000 og 29 000 under det oransje feltet. Hver farge er oppdelt i tre fargenyanser - lys, medium og mørk. Hver nyanse representerer ca. 3000 poeng. I det grønne feltet over representerer den lyseste nyansen av grønn en score mellom 40 000 - 43 000, den midterste 44 000 - 46 000 og den mørkeste nyansen av grønn 47 000 – 49 000.

4 Skin Carotenoid Score (SCS) Den faktiske tallscoren viser ditt karotenoidnivå. Den er mindre viktig enn hvor på fargeskalaen scoren faller.

5 Skin Carotenoid Score (SCS) SCS er individuell og kan variere: Matvaner, kosttilskudd og forbrukerprofil representerer mulige scores, men gir ingen garantier for hvilken score du får. Individuelle, genetiske forskjeller kan ha markant innflytelse på graden av karotenoidabsorpsjon og derfor på din personlige SCS.

6 Skin Carotenoid Score (SCS) For å forbedre din SCS kan du: 1. Spise sunnere ved å få i deg minst 5 til 10 porsjoner med karotenoidrike frukter og grønnsaker hver dag. 2. Ta vare på deg selv ved å ha en sunn livsstil 3. Ta scannergodkjente kosttilskudd. Disse produktene gir kroppen karotenoider i sin best mulige form.

7 Effekten av inntak av frukt og grønnsaker: I likhet med SCS-produktene, er det også store fordeler ved inntak av frukt og grønnsaker. Jo oftere du spiser frukt og grønnsaker, jo høyere SCS får du. n = 2,276,345 n = 2,198,277 n = 572,074n = 191,970 Basert på Pharmanex Scanner-databasen som inneholder scanninger fra 5 millioner mennesker, mai 2008

8 VARIABILITET

9 Er dette normalt? Første scanning Andre scanning Samme dag CBACBACBACBACBA CBACBACBACBACBA

10 Variabilitet Variabilitet er vanlig når en av følgende situasjoner oppstår: 1- Det som måles er en del av en biologisk matriks (f.eks. hudvev,...). 2- Forbindelsen som måles er til stede på spornivåer. BioPhotonic Scanner gjør begge deler. Den måler karotenoidnivået i huden, og disse karotenoidene finnes på spornivåer.

11 Variabilitet Apparater som måler blodsukker er også et eksempel på måleinstrumenter innenfor biologien som varierer i score ved gjentatte scanninger.

12 Variabilitet Faktorer som kan påvirke din SCS: Personlige faktorer: Genetikk Livsstil og matvaner Kosttilskudd Annet Operative faktorer: Kalibrering Temperatur Plassering av hånden Gjennomtrekk Om tuppen av scanneren er helt ren

13 Viktigheten av oppvarming Ikke glem hvor viktig det er å varme opp. Hvis du planlegger å utføre scanninger på forskjellige tidspunkter samme dag (morgen, ettermiddag og kveld) og scanneren er avslått i mellomtiden, bør du utføre 5 scanninger med lokk etter hverandre hver gang du tar scanneren i bruk.

14 Variabilitet Undersøkelser har vist at avlesninger som følger etter hverandre vil måle +/- 1 fargenyanse i 85 % av tilfellene. +1 CBACBACBACBACBA

15 Variabilitet - feilsøking Avgjør akseptabel måling: Minimum: starten av foregående fargefelt Maksimum: slutten av neste fargefelt Eksempel: 42 000 er gjennomsnittsscore. Det ligger i den lyseste grønne nyansen. Minimum for en akseptabel måling blir da slutten av den mørkegule boksen (37 000) og maksimum slutten av den midterste grønne boksen (46 000). Den akseptable målingen bør havne mellom 37 000 og 46 000 i 85 % av tilfellene.

16 Variabilitet Med målinger som dette, er det viktig å fokusere på endringer i fargeskalaen over tid. Jevnlige målinger av en person over tid vil tydelig vise endring (eller konstans) i score, som samsvarer med kosthold, livsstil og kosttilskudd. Scanning hver 6 til 8 uke er ideelt for å bidra til å avgjøre hvorvidt du spiser en tilstrekkelig mengde karotenoider.

17 Variabilitet - feilsøking Undersøk først hvilke faktorer som kan påvirke SCS og se om eventuelle operative faktorer kan korrigeres Scan deg selv og en annen person minst 5 ganger Utfør en scanning med lokk og rengjør tuppen på scanneren med en mikrofiberklut mellom hver av de 5 scanningene Når det er mulig, scan 5 ganger på en annen scanner Synkroniser scanneren(e) Hvis mulig, prøv å få en gjennomsnittsscore på begge personer Send CS-numrene til ditt lokale kontor

18 Tusen takk.


Laste ned ppt "SCANNERSCORE OG VARIABILITET. SKIN CAROTENOID SCORE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google