Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Isjias Av Rodas & Agate. Innhold Hva er isjias Årsak til sykdommen Behandling.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Isjias Av Rodas & Agate. Innhold Hva er isjias Årsak til sykdommen Behandling."— Utskrift av presentasjonen:

1 Isjias Av Rodas & Agate

2 Innhold Hva er isjias Årsak til sykdommen Behandling

3 Hva er isjias? Er en samlebetegnelse på lidelser hvor hoved symptomet er smerte som stråler fra korsryggen bak hoften, ned låret og eventuelt ut i foten. Prolaps i korsryggen.

4 Årsak Kommer av at isjiasnerven som er den lengste nerven i kroppen, er irritert eller betent. Irritasjonen kan komme av at en mellomvirvelskive i ryggen sprekker og innholdet i skiven tyter ut og presser på en nerve. Kan også komme av forkalkning og slitasje som gjør at nerveroten kommer i klem.

5

6 Behandling I starten gir man ingen aktiv behandling, men avventer situasjonen og ser hvordan tilstanden utvikler seg. Det kalles konservativ behandling. Hvis smerten ikke bedres etter noen uker, er det aktuelt å undersøke om man trenger operasjon. Bare 10% som lider av isjias trenger operasjon.

7 Kilder http://nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/hjerne-nervesystem/isjias- prolaps-2435.html?page=1 http://nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/hjerne-nervesystem/isjias- prolaps-2435.html?page=1 https://sml.snl.no/isjias http://kiropraktorgruppen.no/problemomrader/prolaps/hva-er-isjias/


Laste ned ppt "Isjias Av Rodas & Agate. Innhold Hva er isjias Årsak til sykdommen Behandling."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google