Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hovedprosjekt Sikkerhetsrutiner for sykepleiere som dokumenterer i den elektroniske journal (EPJ). Et prosjekt i studiet Videreutdanning i Data Av student.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hovedprosjekt Sikkerhetsrutiner for sykepleiere som dokumenterer i den elektroniske journal (EPJ). Et prosjekt i studiet Videreutdanning i Data Av student."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hovedprosjekt Sikkerhetsrutiner for sykepleiere som dokumenterer i den elektroniske journal (EPJ). Et prosjekt i studiet Videreutdanning i Data Av student Torunn Hatlen

2 Presentasjon Hvem er jeg: Torunn Hatlen, student ved HIST, Videreutdanning i data. Oppdragsgiver: Kirurgisk avdeling B2, St. Olavs Hospital ved avdelingssykepleier Elin Humstad.

3 Oppgavestiller Kirurgisk avdeling B2 er en sengepost med 36 sykepleiere. Posten er preget av høyt tempo og høy aktivitet. Posten har et arbeidsrom for sykepleierne som er på 7 kvm og som har to Pcer.

4 Problemstilling: I prosjektet skal jeg utarbeide sikkerhetsrutiner for sykepleierne hos oppdragsgiver som dokumenterer i den elektroniske journal. Sikkerhetsrutinene må være mulig å overholde i en travel hverdag og de må være skrevet for en faggruppe som har lite datakunnskaper.

5 Hvorfor jeg valgte denne oppgaven: Som sykepleier og student i studiet videreutdanning i data, er jeg opptatt av hvordan disse to områdene kan forenes. Det var viktig for meg når jeg skulle velge prosjektoppgave. Gode rutiner og god brukeropplæring er viktig i enhver sikkerhetssammenheng, slik at her så jeg en utfordring jeg ville se nærmere på.

6 Mål for prosjektet: Jeg har delt inn målene i tre deler; Effektmål, resultatmål og prosessmål.

7 Effektmål: Sikre ivaretakelse av personvern og taushetsplikt når det dokumenteres i den elektroniske journal. Bedre effektivitet og arbeidsrutiner ved dokumentering i elektroniske journal. Gi trygghet til sykepleiere som dokumenterer i den elektroniske journal om at sikkerhet ivaretas ved bruk dette verktøyet.

8 Resultatmål: Innføre retningslinjer for hvordan sykepleierne ved posten skal dokumentere i EPJ for å ivareta personvern, taushetsplikt og annen aktuell lovgivning i løpet av 1.halvår 2002, implementering i løpet av høsten 2002.

9 Prosessmål: Å øke egen kompetanse når det gjelder prosjektarbeid, kommunikasjon med oppgavestiller og veileder og om temaet i problemstillingen. Å oppnå ”bestått” i faget.

10 Resultater Prosjektet skal ende opp i sikkerhetsrutiner. Disse skrives i en slik form at de enkelt skal la seg føre inn i kvalitetssikringssystemet, KsWeb.

11 Hva gjør jeg: Jeg har observert sykepleiere når de dokumenterer i EPJ. Jeg har samtalt med mange sykepleiere om hvilke problemer og frustrasjoner de opplever i arbeidet med å dokumentere gjennom programmet Doculive. Lest aktuell litteratur og lovverk.

12 Videre arbeid: Implementering av sikkerhetsrutinene. Innføring av sikkerhetsrutinene i kvalitetssikringssystemet KsWeb.


Laste ned ppt "Hovedprosjekt Sikkerhetsrutiner for sykepleiere som dokumenterer i den elektroniske journal (EPJ). Et prosjekt i studiet Videreutdanning i Data Av student."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google