Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 2012. 2 Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 2012. 2 Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe."— Utskrift av presentasjonen:

1 1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 2012

2 2 Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe fattigdom! Det handler om rettferdighet

3 3 VICOBA- spare- og lånegrupper VICOBA (Village Community Banks) er små spare- og lånegrupper i Tanzania. Deltakerne eier selv banken Enkeltmennesker får mulighet til å spare og investere i egen fremtid.

4 4 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?

5 5 Gruveselskapene betaler nesten ikke skatt, og gullet forsvinner ut av landet uten at befolkningen ser noe til overskuddet. Tanzanias ressurser forsvinner

6 6 SKATTEPARADIS ?

7 7 Et skatteparadis er et land eller et område hvor man nesten ikke trenger å betale skatt. En av tingene som kjennetegner skatteparadis er at alt holdes HEMMELIG. Også ting som er ulovlig. Hva er et skatteparadis?

8 8 Havner pengene i skatteparadis? Vi vet ikke hvor Tanzanias gull og andre verdier blir av, fordi både selskapene og skatteparadisene er svært hemmelighetsfulle.

9 9 Plyndrer fattige land Hvert år plyndrer internasjonale selskaper fattige land for 160 milliarder dollar. Til sammenlikning får fattige land 120 milliarder i bistand. Pengene som plyndres blir gjemt bort i skatteparadiser over hele verden.

10 10 Snyter norske selskaper på skatten? Gullgruveselskapene i Tanzania er ikke fra Norge, men store norske selskaper driver virksomhet mange andre steder i verden. Vi vet ikke om de snyter på skatten. Det finnes ingen regler i Norge som garanterer oss mot skattesnyteri i fattige land.

11 11 Skriv under på skattekartet Delta i Kirkens Nødhjelp og Changemakers underskriftskampanje. Gi klar beskjed til finansminister Sigbjørn Johnsen: ”Jeg vil vite at norske selskaper ikke snyter på skatten i fattige land!” Ikke glem å skrive under du også!

12 12 I fjor ble det samlet inn 15000 underskrifter, som vi gav til finansministeren. Han innrømmet at vi hadde et godt poeng. I løpet av våren skal han bestemme seg for om de nye reglene skal innføres. Da er det viktig at vi sammen presser på – din underskrift teller! Nå er det deres tur!

13 13 Vi digger Sigbjørn ”Siggy” Johnsen! www.siggy.no

14 14

15 15 Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon

16 16 Kirkens Nødhjelps Ungdomsbevegelse Norges største bevegelse for ungdom som arbeider med Nord- Sør spørsmål For ungdom mellom 13 og 30 år Ca 1500 medlemmer og 15 lokalgrupper Hva er Changemaker?

17 17 Hvordan tenker vi? Vi spør to spørsmål: Hvorfor er verden urettferdig? Hvordan kan vi forandre den?

18 18 1.Finner de grunnleggende årsakene til fattigdom og urettferdighet. 2.Finner de som bestemmer. 3.Påvirker beslutningene deres. Så enkelt er det å forandre verden! Hvordan går vi frem?

19 19 1. Skriv en melding med kodeord CHANGEMAKER 2. Skriv informasjon om deg selv i meldingen. Husk navn og adresse, telefonnummer, fødselsår og e-postadresse 3. Send til 2242 Hvis du er under 15 år, bruk innmeldingsskjema (må ha underskrift fra foreldre) Bli medlem!

20 20 SNU = Sør-Nord Utviklingsseminar SommerSNU: 24.-29. juni 2012 i Kviteseid, Telemark (påmelding på changemaker.no) Politiske og kreative verksted Kule aktiviteter (kano, klatring, dans, sandvolley, filmverksted og mye mer!) Spennende debatter Aksjon Vennskap for livet Bli med på SNU (Changemakerleir)!

21 21 Andre ting du kan gjøre Bli med i en lokalgruppe Finn din lokalgruppe på www.changemaker.no eller start en lokalgruppe!www.changemaker.no Bli en hverdagsaktivist! Ta kontakt med oss på changemaker@nca.no og du får tilsendt Changemakers kampanjematerialechangemaker@nca.no Skriv under på Changemakers kampanjer Skriv leserinnlegg Arranger film- og/eller debattkveld

22 22 Spørsmål? Bare ta kontakt med oss! changemaker@nca.no www.changemaker.no Klart vi kan forandre verden!


Laste ned ppt "1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 2012. 2 Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google