Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Disaster Preparation/Recovery Solutions and Messaging Backup/Restore Exchange server 2003.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Disaster Preparation/Recovery Solutions and Messaging Backup/Restore Exchange server 2003."— Utskrift av presentasjonen:

1 Disaster Preparation/Recovery Solutions and Messaging Backup/Restore Exchange server 2003

2 Bakgrunn for Oppgave Jeg fikk kontakt med den Indonesiske ambassade slik at jeg kunne utføre en hovedprosjektoppgave der. Ambassaden innkalte meg for å undersøke deres Exchange server. Uforutsette hendelser inntraff som gjorde at den Indonesiske ambassade ikke lenger var min oppgavestiller. Stein Meisingseth mente at oppgaven fortsatt var aktuell og ga meg formuleringen for oppgaven : angående Exchange Server 2003. Krisehåndtering angående Exchange Server 2003. Sikkerhetskopiering og gjenopprettingsløsninger for Exchange Server 2003. Sikkerhetskopiering og gjenopprettingsløsninger for Exchange Server 2003.

3 Definisjon av Oppgave Bedrifter og organisasjoner er avhengige av e-post. På grunn av denne avhengigheten er det viktig å stille dette spørsmålet: Hva slags tiltak kan bli gjort hvis noe uforutsett finner sted som gjør at e-post kommunikasjonen stanser? Hva slags tiltak kan bli gjort hvis noe uforutsett finner sted som gjør at e-post kommunikasjonen stanser? Som for eksempel ved: Virusangrep.Virusangrep. DDoS angrep (Distributed Denial of Service).DDoS angrep (Distributed Denial of Service). Hardware krasj.Hardware krasj. Brukere sletter e-post ved feiltakelseBrukere sletter e-post ved feiltakelse Etc.Etc.

4 Løsning: Løsningen for dette problemet kan være: Definisjon av en krisehåndteringsplanDefinisjon av en krisehåndteringsplan Sikkerhetskopiering av e-postSikkerhetskopiering av e-post Gjenoppretting av e-postGjenoppretting av e-post Hvis definisjonen om en krisehåndteringsplan og sikkerhetskopiering har blitt foretatt før krisen har funnet sted kan bedriften unngå store problemer ved å sørge for gjenoppretting og bedriften kan dermed raskt komme tilbake til normal stand.

5 Krisehåndteringsplan En bedrift er avhengig av å ha en slik plan, men hva innebærer et krisehåndteringsplan? Krisehåndteringsplan skal beskrive og gi opplysninger om bedriftens rutiner før man kan implementere og sette i gang prosessen med sikkerhetskopiering og gjenopprettingsløsninger.Krisehåndteringsplan skal beskrive og gi opplysninger om bedriftens rutiner før man kan implementere og sette i gang prosessen med sikkerhetskopiering og gjenopprettingsløsninger.

6 Krisehåndteringsplan Krisehåndteringsplan skal skildre hva som skal prioriteres og deretter dokumenteres: Krisehåndteringsplan skal skildre hva som skal prioriteres og deretter dokumenteres: Rask sikkerhetskopiering eller rask gjenoppretting? Hvilken type sikkerhetskopierings skal brukes? Hva slags data skal sikkerhetskopieres og viktigheten av disse data? Hvor lang tid skal bli brukt for dette? Hva slags media typer skal bli brukt? Hvor stor er størrelsen på dataen som skal sikkerhetskopieres? etc…..

7 Sikkerhetskopiering Etter at bedriften har funnet ut hva som skal gjøres under en krisesituasjon, starter selve prosessen med å finne ut hvilket metoder som skal brukes for å oppnå den tilgjengeligheten som bedriften ønsker. Denne prosessen er avhengig av størrelsen til bedriften og er essensiell under en krise siden en god kopi av data er det som avgjør om bedriften står på bena eller ikke.

8 Sikkerhetskopiering Hva er sikkerhetskopiering? Online/offline sikkerhetskopiering. Online/offline sikkerhetskopiering. Full/Modifisert/Differentiell/Speilet sikkerhetskopiering. Full/Modifisert/Differentiell/Speilet sikkerhetskopiering. Lokal server basert/ LAN og NAS basert/ SAN basert sikkerhetskopiering og gjenoppretting. Lokal server basert/ LAN og NAS basert/ SAN basert sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

9 Gjenoppretting Det er mange strategier for gjenoppretting. Det handler ikke bare om å gjenoppbygge hele serveren på nytt igjen, men å tenke på de ulike måter å gjenvinne informasjon som har blitt borte på grunn av korrupte data eller at e-post har forsvunnet.

10 Praktisk oppgaveløsning: 1 servermaskin for utprøvning og bruk for å løse oppgaven.1 servermaskin for utprøvning og bruk for å løse oppgaven. 2 klientmaskiner2 klientmaskiner Windows 2003 serverWindows 2003 server Exchange server 2003Exchange server 2003

11 Praktisk oppgaveløsning: Installasjon av Windows 2003 server.Installasjon av Windows 2003 server. Patching/oppdatering Patching/oppdatering Installasjon av Exchange 2003 server.Installasjon av Exchange 2003 server. Installering av Active Directory Installering av Active Directory Installering av DNS server Installering av DNS server Installering av Internet Information Service (IIS) Installering av Internet Information Service (IIS) Konfigurering av Exchange 2003 server.Konfigurering av Exchange 2003 server. Konfigurere DNS server og sikkerhet Konfigurere DNS server og sikkerhet Sikring av Exchange server Sikring av Exchange server Installasjon og konfigurering av Exchange Intelligent Message Filter Installasjon og konfigurering av Exchange Intelligent Message Filter Brukerkonfigurasjoner Brukerkonfigurasjoner Global Sikring av brukere Global Sikring av brukere

12 Praktisk oppgaveløsning: Sikkerhetskopiering (Backup): - Online Backup: Full Online sikkerhetskopiering av Storage Group Full Online sikkerhetskopiering av Storage Group Sette istand Volume Shadow Copy service Sette istand Volume Shadow Copy service Gjenskape Index informasjon Gjenskape Index informasjon Sikkerhetskopiering ved bruk av Windows Backup Advanced Mode Sikkerhetskopiering ved bruk av Windows Backup Advanced Mode Sikkerhetskopiering ved bruk av Automated System Recovery Sikkerhetskopiering ved bruk av Automated System Recovery Sikkerhetskopiering av System State Data Sikkerhetskopiering av System State Data

13 Praktisk oppgaveløsning: Gjenoppretting (Restore/recovery): Gjenoppretting (Restore/recovery): Full server gjenoppretting ved bruk av System State Restore Full server gjenoppretting ved bruk av System State Restore Gjenoppretting av Exchange server applikasjon og data Gjenoppretting av Exchange server applikasjon og data Exchange databasefil gjenoppretting Exchange databasefil gjenoppretting Gjenoppretting av database korrupsjon Gjenoppretting av database korrupsjon Flytte e-post bokser til en annen serverFlytte e-post bokser til en annen server Trekke ut mail fra en korrupt mailboxTrekke ut mail fra en korrupt mailbox Bruk av verktøy (Exmerge/ISINTEG/ESEUTIL)Bruk av verktøy (Exmerge/ISINTEG/ESEUTIL) Gjenoppretting av e-post Gjenoppretting av e-post Gjenoppretting av Mailbox store fra en sikkerhetskopi Gjenoppretting av Mailbox store fra en sikkerhetskopi Gjenopprette mailbox Gjenopprette mailbox

14 Praktisk oppgaveløsning: Det var litt begrenset over hva jeg kunne gjøre siden jeg hadde bare en server å prøve meg ut på. Denne oppgaven er ment for små til mellomstore bedrifter og på grunn av dette ble SAN løsning ikke prøvd ut.

15 Konklusjon Sikkerhetskopiering og gjenoppretting av data må være designet basert på behovet til bedriften. En løsning passer ikke for alle, derfor er det viktig for bedriften å gå gjennom de steg som må til for å korte ned tiden når en krise har oppstått.


Laste ned ppt "Disaster Preparation/Recovery Solutions and Messaging Backup/Restore Exchange server 2003."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google