Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Pluginmodul for medlemsbehandling KomkartWeb Oppgave 17 Halvor Sæther Berge.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Pluginmodul for medlemsbehandling KomkartWeb Oppgave 17 Halvor Sæther Berge."— Utskrift av presentasjonen:

1 Pluginmodul for medlemsbehandling KomkartWeb Oppgave 17 Halvor Sæther Berge

2 Om KomkartWeb KomkartWeb er et distribuert nettpubliseringsverktøy utviklet av KompetanseTjenester. KomkartWeb har som mål å være enkelt og intuitivt i bruk, det er ingen krav til spesiell kunnskap for å kunne bruke det.

3 Om oppgaven KomkartWeb i seg selv er et fungerende system, men arbeidsgiver ønsker å utvide funksjonaliteten med modulbaserte enheter. Målet for denne oppgaven er å utvikle en modul som tar seg av registrering og behandling av medlemmer.

4 Om oppgaven Ønskede funksjoner: –En formgenerator som lar webredaktør lage et egendefinert registreringsskjema. –Registreringsskjemaet skal holde styr på nyregistreringer. –Webredaktør får en melding om nyregistreringer og etter godkjenning sender systemet en bekreftelsesmelding til den som registrerte medlemmet. Deretter tildeles brukernavn og passord. –Det skal være mulig å få opp en medlemsliste, og å gå inn på hvert enkelt medlem for mer detaljert informasjon. –Det skal være mulighet for å administrere både medlemslisten og skjemaene som blir opprettet.

5 Hvorfor denne oppgaven? Webprogrammering er et fagområde jeg har stor interesse for. Jeg fant ut at denne oppgaven ville bli utfordrende og at jeg ville kunne benytte den kunnskapen jeg har opparbeidet meg innen dette fagområdet.

6 Hvordan oppgaven ble løst Etter samtaler med Svein Iversen (representant for KompetanseTjenester) kom vi frem til hva løsningen skulle inneholde. Jeg fikk forholdsvis frie hender til å bestemme hvordan jeg ville løse oppgaven, men Svein ville ha mulighet til å komme med forslag og ønsker etter hvert. Løsningen er programmert med PHP, databasen jeg brukte ble opprettet på skolens databaseserver, men den ferdige løsningen vil bruke samme database som hver distribuert instans av systemet. For at systemet skal virke så sømløst som mulig er deler av modulen programmert med AJAX. Dreamweaver ble brukt for programmeringen, skolens phpMyAdmin-grensesnitt ble brukt for administrering av databasen i MySQL.

7 Resultat Per dags dato (12.05) er ikke systemet ferdig, grunnet store arbeidsmengder i andre fag og feilprioriteringer. Konseptmessig er systemet så å si ferdigstilt, men det mangler fremdeles en del for at det skal være 100% funksjonelt. Målet frem til innlevering av prosjektet er å gjøre ferdig systemet slik det er framsatt i brukerkravene. Mine erfaringer fra prosjektarbeidet: –Tar du på deg for mye arbeid ender du opp med ikke å få gjort noe. –Å arbeide for noen som har klare ideer om sluttresultatet. –Praktisk bruk av det jeg har lært. –Å arbeide ”selvstendig” mot en arbeidsgiver.


Laste ned ppt "Pluginmodul for medlemsbehandling KomkartWeb Oppgave 17 Halvor Sæther Berge."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google