Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hovedprosjekt nr. 028 Sanntids værdata på mobiltelefon Av Duc Van Trang Yeye Wen Veileder Tomas Holt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hovedprosjekt nr. 028 Sanntids værdata på mobiltelefon Av Duc Van Trang Yeye Wen Veileder Tomas Holt."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hovedprosjekt nr. 028 Sanntids værdata på mobiltelefon Av Duc Van Trang Yeye Wen Veileder Tomas Holt

2 Agenda Bakgrunn og oppdragsgiver Oppgavebeskrivelse Hvorfor valgte vi denne oppgaven ? Generelt om SMS Generelt om WAP Hvordan løste vi oppgaven ? Demo applikasjon –Løsningen Videre arbeid

3 Bakgrunn og oppdragsgiver Oppdragsgiver = Oppdal Kommune Kommune i Sør-Trønderlag, med grense mot Hedmark, Oppland og Møre og Romsdal. Oppdal er like stor som Vestfold fylke med et areal på 2.271 km2 og har 6.350 innbyggere. Kommunen fører en ekspansiv næringspolitikk og tiltrekker seg både hyttebyggere og næringsdrivende. Turisme er en viktig næring med 2.500 gjestesenger, 200.000 kommersielle gjestedøgn pr. år, 2.300 private hytter og 385.000 hytte- gjestedøgn pr. år. Oppdal har en småflyplass, Norges beste drikkevann, Gondolbane, Golfbane, Curlingbane og 16 skiheiser. Det er vekst i både sysselsetting (70 nye bedrifter i år 2000) og i folketall. Oppdal har etablert et regionalt bredbåndsnett som benyttes av private og bedrifter. Hjemmeside: http://www.oppdal.comhttp://www.oppdal.com Bakgrunn for prosjektet: Hytteeiere og brukere av Oppdal’s naturområder er interesserte i Oppdal’s værforhold

4 Oppgavebeskrivelse Hensikt: Tilgjengeliggjøre Oppdals værdata via SMS eller WAP til mobiltelefon. Tema: SMS WAP WML / PHP

5 Hvorfor valgte vi dette prosjektet? Fordi SMS/WAP er populært nå.

6 SMS generelt SMSC = Short Message Service Centre (Betegnelse på en GSM-tekst-sentral) For å motta og sende SMS-er brukes en protokoll som heter CIMD2 ( NetCom), for å kommunisere med SMSC.

7 SMS SMS er godt kjent og blir mest brukt til å sende tekstmeldinger mellom GSM telefoner. Pakkestørrelsen er max 160 tegn og båndbredden er <100 bit/sek, dette gjør teknologien treg og meget lite egnet til overføring av store mengder data men for små alarmsystemer er båndbredden tilstrekkelig. Fordelen med SMS er at den er trådløs og har større dekningsområde enn ISDN. Alle SMS meldinger går via teleselskapenes sin SMS sentral (SMSC) og det er mulig å inngå avtaler med teleselskapene om direkte tilgang til SMSC over X.25 eller ISDNpak. Siden båndbredden på disse nettene er mye større enn SMS kan en alarmsentral tilknyttet SMSC betjene mange små alarmanlegg.

8 WAP generelt Hoveddeler: -WAP telefon-WAP Gateway-WEB Server

9 Om WAP WAP er en standardprotokoll for måten trådløse informasjons- og telefontjenester sendes til mobiltelefoner, personsøkere, PDAer (personlig digital assistent) og andre trådløse enheter. Hensikten med WAP er å gjøre det lettere å overføre informasjon til trådløse apparater via Internett. Denne overføringen går via en begrenset båndbredde og apparatene har små skjermer. WAP sidene blir skrevet i Wireless Markup Language (WML) som er et programmeringsspråk som er utformet for å passe små, mobile enheter. Kommunikasjonen mellom wap-klienten og gateway bruker WSP (wireless transfer protokoll).

10 Om WML Et markeringsspråk som er en del av protokollen Wireless Application Protocol(WAP). Er utviklet av organisasjonen Wapforum som er et samarbeide mellom mobilselskapene Nokia, Ericsson, Motorola og Phone.com. WMLScript er en slank versjon av Javascript. Det er utviklet for små trådløse apparater og setter mindre krav til minne og prosessor. Brukes gjerne sammen med WML for å øke interaktiviteten. Tagger lages på samme måte for WML og HTML med bak. WML har samme koderegler som XML, det vil si strengere syntaks enn HTML. Det betyr at WML tillater mindre feil i koden enn det HTML gjør. Slutt- taggen for WML-elementer uten innhold skrives med /> og ikke med > som i HTML. WML-tagger og attributter må skrives med små bokstaver og attributtverdier må skrives med "gåseøyne".

11 WAP-verktøy Man kan gjerne bruke Notisblokk eller en annen tekstbehandler for å lage WAP-sider. Men det finnes også spesialverktøy for dette. Nokia WAP Toolkit, Phone.com developers program, VisualPulp og WAPPage for Windows. WAPobjects for Mac. WAP-sider må overføres til en WEB-tjener eller WAP- tjener for å bli tilgjengelig via Internett, på samme måte som vanlige hjemmesider. Hvis man bruker WEB-tjener må tjeneren gjenkjenne bestemte MIME-typer.

12 Hvordan kan WAP-sider leses? De fleste nye mobiltelefoner støtter WAP nå. Med en spesiell WAP-nettleser, for eksempel WinWAP. Noen nettlesere kan lese WAP-sider. Versjon 4.0 av den norske nettleseren Opera skal støtte WML. WAP-emulatorer er programmer som kan brukes til å lese WAP-sider, for eksempel WapMap

13 Demo Applikasjonen Ønsker informasjon. Taster inn URL. Får et svar tilbake.

14 Hvordan løste vi oppgaven En Wap-løsning er valgt fremfor en SMS- løsning fordi en SMS-løsning er for dyrt for Oppdal. Skaffet kunnskap om PHP, MySQL, WML. Brukte Nokia’s Mobile Internet Toolkit som utviklingsverktøy. Brukte god tid til forstudiet og info-samling.

15 Videre arbeid Teste løsningen på ulike mobiler og skriver testrapport. Skrive sluttrapport.

16 Spørsmål?

17 Takk for oss!


Laste ned ppt "Hovedprosjekt nr. 028 Sanntids værdata på mobiltelefon Av Duc Van Trang Yeye Wen Veileder Tomas Holt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google