Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bacheloroppgave gruppe 19E 2008 Windows server med Sharepoint og Exchange server installasjon hos AS Gjerde Kontormiljø, Vadsø Prosjektgruppe: Åge-Owe.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bacheloroppgave gruppe 19E 2008 Windows server med Sharepoint og Exchange server installasjon hos AS Gjerde Kontormiljø, Vadsø Prosjektgruppe: Åge-Owe."— Utskrift av presentasjonen:

1 Bacheloroppgave gruppe 19E 2008 Windows server med Sharepoint og Exchange server installasjon hos AS Gjerde Kontormiljø, Vadsø Prosjektgruppe: Åge-Owe Vestersjø og Ivar Hofseth Veileder: Helge Hafting, HIST Kontaktperson oppdragsgiver: Bjørn-Arvid Gjerde

2 AS Gjerde Kontormiljø AS Gjerde kontormiljø er en bedrift i Vadsø med 5 ansatte som driver med salg av kontorrekvisita, kontormaskiner og møbler samt datautstyr og mobiltelefoner. I tillegg har bedriften et serviceverksted som driver med service og support på kontormaskiner og datautstyr.

3 Dagens situasjon Frittstående arbeidsstasjoner med lokal lagring av dokumenter og e-post ◦ Fare for misbruk av data ved tyveri av maskiner. ◦ Tidkrevende ved bytting av maskiner pga. Flytting av data Manglende backup-rutiner ◦ Fare for tap av data ved maskinvarefeil eller tyveri Arbeidskrevende faktureringsrutiner ◦ Merarbeid for regnskapsavdeling ◦ Ikke søkbart for andre enn regnskapsavdelingen ◦ Plasskrevende (papirbasert)

4 Bedriftens ønsker Rutiner for sikkerhetskopiering Tilgang til e-post eksternt (mobiltelefon og webmail) Sentral lagring av data Enklere bytte av arbeidsstasjoner Felles kalender i bedriften Sentralisert regnskapssystem der de ansatte selv legger inn arbeids-/salgsordrer Økt kompetanse på nettverksinstallasjoner i mindre bedrifter.

5 Hvorfor valgte vi dette prosjektet? Det er et prosjekt som spenner over flere fagområder i studiet ved HIST Relevante problemstillinger for mange bedrifter i vårt distrikt Nærhet til oppdragsgiver Gir oss økt kompetanse på relevante fagområder

6 Hvordan løste vi oppgaven? Gjennomføring av forstudie og analyse av bedriftens behov Fremlagt løsningsforslag for oppdragsgiver og fått aksept for følgende løsning: ◦ Innføring av Windows SBS 2003 Server ◦ Tilpassing av nettverk og nettverkskomponenter ◦ Flytting av regnskapssystem til server ◦ Flytting av data fra arbeidsstasjoner til server ◦ Innføring av backup-system med rutiner SBS 2003 server inneholder som standard funksjoner for mobil- pålogging, webmail, mailserver, filserver og intranett med bl.a felles kalender.

7 Resultat Bedriften har fått et datasystem som tilfredsstiller de krav oppdragsgiver har satt til systemet I tillegg kan de ansatte nå dokumentarkivet på serveren samt felles avtalekalender via et web-grensesnitt med tilgang via internett Vi synes bedriften har fått et system som er svært enkelt og oversiktlig i bruk, og krever minimalt med opplæring da det bygger på fra før kjente applikasjoner.


Laste ned ppt "Bacheloroppgave gruppe 19E 2008 Windows server med Sharepoint og Exchange server installasjon hos AS Gjerde Kontormiljø, Vadsø Prosjektgruppe: Åge-Owe."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google