Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1 Nordiske VA-verksforeninger Norsk Vann har et godt samarbeid med de nordiske søsterforeningene: Utveksling av aktuell informasjon, fellesmøter mellom.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1 Nordiske VA-verksforeninger Norsk Vann har et godt samarbeid med de nordiske søsterforeningene: Utveksling av aktuell informasjon, fellesmøter mellom."— Utskrift av presentasjonen:

1 1 Nordiske VA-verksforeninger Norsk Vann har et godt samarbeid med de nordiske søsterforeningene: Utveksling av aktuell informasjon, fellesmøter mellom faggrupper og årlig møte på direktørnivå. Det største samarbeidsprosjektet er den årlige nordiske vann- eller avløpskonferansen i samarbeid med NORDIWA / Nasjonalkomiteene av IWA. Konferansene alternerer mellom de nordiske land og VA-verksforeningene har sekretariatsansvaret

2 2 EUREAU EUREAU (the European Federation of National Associations of Water and Waste Water Services) er interesseorganisasjon for de europeiske VA-virksomhetene. Medlemmer: De nasjonale interesseorganisasjonene. Per 2009 har EUREAU 28 fullverdige medlemmer; 25 EU-land og 3 EFTA-land. EUREAUs medlemmer dekker VA-tjenestene til 405 millioner europeere. EUREAU har som formål å fremme medlemmenes felles interesser overfor EU-institusjonene, herunder kommisjonen og Parlamentet, og holde medlemmene informert om viktige saker som er under utvikling. EUREAU er organisert med et styre med en representant fra hvert land. Det faglige arbeidet gjøres i kommisjoner for vann (EU I), avløp (EU II) og organisering/økonomi (EU III). Sekretariatet har kontor i Brussel.

3 3 Rekrutteringstiltak Norsk Vann har engasjert en person som arbeider med rekruttering til VA-bransjen Samarbeid med skoleverket, bl.a. vannkunnskap.no, skolesider på norskvann.no,vannkunnskap.nonorskvann.no Utdanning innenfor VA: Samarbeid / nettverk med universiteter og høgskoler og andre innenfor skoleverket Sommerjobbprosjekter Samarbeid med KS og Fagforbundet om ny læreplan på VGS Samarbeid med RIF, VA-yngre, VA-senior, Næringslivsringen m.fl. om felles rekrutteringstiltak for VA-bransjen. Samarbeid om trainee-ordninger Utarbeider rekrutteringsmateriell Samarbeid med VA-yngre om fagtreff, rekrutteringsdager m.m. Sekretariat for VA-yngre.VA-yngre


Laste ned ppt "1 Nordiske VA-verksforeninger Norsk Vann har et godt samarbeid med de nordiske søsterforeningene: Utveksling av aktuell informasjon, fellesmøter mellom."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google