Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«Siste timer før jul- jeopardy». Framgangsmåte  Gå sammen i grupper på 3-4 og finn frem penn og papir  Poeng: Rutenettet er inndelt i faglige kategorier,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«Siste timer før jul- jeopardy». Framgangsmåte  Gå sammen i grupper på 3-4 og finn frem penn og papir  Poeng: Rutenettet er inndelt i faglige kategorier,"— Utskrift av presentasjonen:

1 «Siste timer før jul- jeopardy»

2 Framgangsmåte  Gå sammen i grupper på 3-4 og finn frem penn og papir  Poeng: Rutenettet er inndelt i faglige kategorier, og poengsummen i hver rute indikerer hvor mange poeng hver gruppe får for riktig svar.  Gruppen velger seg en kategori (for eksempel "film" og et nivå (for eksempel 100))  Husk at svaret må starte med et spørsmål! («hvem er...» «hva er...» «hvor er...» osv.) Jeopardy er en konkurranse der du har svarene og elevene skal stille det riktige spørsmålet for å få poeng. Gangen i konkurransen er som følger:  Dersom en gruppe svarer riktig, får de den poengsummen som hører til luken. Gruppen får deretter velge seg en ny luke. Dersom en gruppe svarer uriktig, kan andre grupper prøve seg. Gruppen som svarer riktig, får tildelt poeng og får fortsette konkurransen.

3 ForfatterSpråkSitatFilmFagtermer 100 100 200 300 400 500 Jeopardy Dødslekene "Det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert" Naiv.Super. Mannen som elsket Yngve Draum om hausten Regn i Hiroshima "Å være eller ikke være, det er spørsmålet" "Tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, tar du lykken fra ham med det samme" "Den mann hvorom her skal fortelles, var den mektigste i sitt prestegjeld; han het Tord Øverås" "De brente våre gårder, de drepte våre menn. La våre hjerter hamre det om og om igjen" Fagtermen som brukes som samlebegrep for fortellende tekster. Fagtermen for det man på folkemunne kaller verset i et dikt. Fagtermen for å beskrive de første sekundene av en film. Fagtermen som brukes når man skal beskrive hvordan setninger er satt sammen. Fagterm som brukes om en selve lydene i språket En film om noen journaliststudenter fra Volda som skal lage en dokumentarfilm. Flere norskproduserte animasjonsfilmer som handler om en redningsskøyte. En scifi-film som tar utgangspunkt i situasjonen i verden i 2154. En prisbelønt norsk film om en farefull ferd over Stillehavet i en balsaflåte. En prisbelønt serie med Donald Draper som en av hovedkarakterene. Dialekt Substantiv Subjekt Flerspråklig Helsetning

4 ForfatterSpråkSitatFilmFagtermer 100 100 200 300 400 500 Jeopardy: fasit! Hvem er Suzanne Collins? Hva kaller man et språk som er kjennetegnet av å ha sitt utspring fra et geografisk sted? Hva er "Hamlet" av William Shakespeare? Hva er "Trolljegeren"? Hva er epikk? Hvem er Erlend Loe? Hva kaller man en ordklasse som beskriver feks gjenstander eller personer? Hva er «Pippi Langstrømpe» av Astrid Lindgren? Hva er «Elias»? Hva er strofe? Hvem er Tore Renberg? Hva kaller man et setningsledd i en setning som angir den aktive parten i setningen? Hva er "Vildanden" av Henrik Ibsen? Hva er "Avatar"? Hva er anslag? Hvem er Jon Fosse? Hva kaller man en person som behersker og bruker flere språk? Hva er "Faderen" av Bjørnstjerne Bjørnson? Hva er "Kon-Tiki"? Hva er syntaks? Hvem er Tarjei Vesaas? Hva kaller man en setning som fungerer som en selvstendig ytring? Hva er "Aust-Vågøy" av Inger Hagerup? Hva er "Mad Men"? Hva er fonologi?


Laste ned ppt "«Siste timer før jul- jeopardy». Framgangsmåte  Gå sammen i grupper på 3-4 og finn frem penn og papir  Poeng: Rutenettet er inndelt i faglige kategorier,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google