Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«Siste timer før jul-jeopardy»

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«Siste timer før jul-jeopardy»"— Utskrift av presentasjonen:

1 «Siste timer før jul-jeopardy»

2 Framgangsmåte Gå sammen i grupper på 3-4 og finn frem penn og papir
Poeng: Rutenettet er inndelt i faglige kategorier, og poengsummen i hver rute indikerer hvor mange poeng hver gruppe får for riktig svar. Gruppen velger seg en kategori (for eksempel "film" og et nivå (for eksempel 100)) Husk at svaret må starte med et spørsmål! («hvem er...» «hva er...» «hvor er...» osv.) Jeopardy er en konkurranse der du har svarene og elevene skal stille det riktige spørsmålet for å få poeng. Gangen i konkurransen er som følger: Dersom en gruppe svarer riktig, får de den poengsummen som hører til luken. Gruppen får deretter velge seg en ny luke. Dersom en gruppe svarer uriktig, kan andre grupper prøve seg. Gruppen som svarer riktig, får tildelt poeng og får fortsette konkurransen.

3 Jeopardy Forfatter Språk Sitat Film Fagtermer 100 200 300 400 500
"Å være eller ikke være, det er spørsmålet" En film om noen journaliststudenter fra Volda som skal lage en dokumentarfilm. Fagtermen som brukes som samlebegrep for fortellende tekster. Dialekt Dødslekene Flere norskproduserte animasjonsfilmer som handler om en redningsskøyte. Substantiv "Det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert" Naiv.Super. Fagtermen for det man på folkemunne kaller verset i et dikt. "Tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, tar du lykken fra ham med det samme" En scifi-film som tar utgangspunkt i situasjonen i verden i 2154. Fagtermen for å beskrive de første sekundene av en film. Mannen som elsket Yngve Subjekt "Den mann hvorom her skal fortelles, var den mektigste i sitt prestegjeld; han het Tord Øverås" En prisbelønt norsk film om en farefull ferd over Stillehavet i en balsaflåte. Fagtermen som brukes når man skal beskrive hvordan setninger er satt sammen. Flerspråklig Draum om hausten "De brente våre gårder, de drepte våre menn. La våre hjerter hamre det om og om igjen" En prisbelønt serie med Donald Draper som en av hovedkarakterene. Helsetning Regn i Hiroshima Fagterm som brukes om en selve lydene i språket

4 Jeopardy: fasit! Forfatter Språk Sitat Film Fagtermer 100 200 300 400
500 Hva er "Trolljegeren"? Hva er epikk? Hva kaller man et språk som er kjennetegnet av å ha sitt utspring fra et geografisk sted? Hva er "Hamlet" av William Shakespeare? Hvem er Suzanne Collins? Hva kaller man en ordklasse som beskriver feks gjenstander eller personer? Hvem er Erlend Loe? Hva er «Elias»? Hva er «Pippi Langstrømpe» av Astrid Lindgren? Hva er strofe? Hva er "Vildanden" av Henrik Ibsen? Hva er "Avatar"? Hvem er Tore Renberg? Hva kaller man et setningsledd i en setning som angir den aktive parten i setningen? Hva er anslag? Hva kaller man en person som behersker og bruker flere språk? Hva er "Faderen" av Bjørnstjerne Bjørnson? Hvem er Jon Fosse? Hva er syntaks? Hva er "Kon-Tiki"? Hva kaller man en setning som fungerer som en selvstendig ytring? Hva er "Aust-Vågøy" av Inger Hagerup? Hva er "Mad Men"? Hva er fonologi? Hvem er Tarjei Vesaas?


Laste ned ppt "«Siste timer før jul-jeopardy»"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google