Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Verdikjede- og strategianalyse av emballering av frosne hvitfiskfileter Jan Gjerde Ole Jørgen Hanssen Kjersti.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Verdikjede- og strategianalyse av emballering av frosne hvitfiskfileter Jan Gjerde Ole Jørgen Hanssen Kjersti."— Utskrift av presentasjonen:

1 MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Verdikjede- og strategianalyse av emballering av frosne hvitfiskfileter Jan Gjerde Ole Jørgen Hanssen Kjersti Kjøll Øverbø Jan Atle Liodden

2 MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Disposisjon Verdikjedeanalysen –Formål –Resultater –Erfaringer Strategianalysen –Formål –Resultater –Erfaringer

3 MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Verdikjedeanalyse Formålet med verdikjedeanalyse av sjømatprodukter og emballasje er å se hvor i verdikjeden det er størst tap av effektivitet og økonomiske- og produktressurser. 3 produktkjeder som er beskrevet av indikatorer som angir viktige forhold for forbedring av økonomisk -, miljø- og ressurs- effektivitet.

4 MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Verdikjedeanalyse Hovedfokus er på emballasje og verdikjeden fra fiskemottak ut til sluttbruker, sett i sammenheng med hele verdikjeden for sjømatproduktene. Data fra Domstein og deres leverandører hovedsakelig fra 2001 er benyttet som utgangspunkt for analysene.

5

6

7 MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Erfaringer fra Verdikjedeanalysen Forbruk av energi, utslipp av klimagasser og bidrag til forsuring er desidert størst ved fangst av fisk Derfor viktig med minst mulig tap av produkt og best mulig kvalitet ut til forbruker

8 MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Erfaringer fra Verdikjedeanalysen Forbruket av energi til frysing hos grossist og spesielt i frysedisken er høyt: –I frysedisken er fyllingsgraden og overflaten på emballasjen avgjørende for energiforbruk –Problem for kvaliteten med høy temperatur i produktet noe som blir produsentens ansvar

9 MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Strategianalysens formål Klarlegge potensialet for optimalisering og forbedring av lønnsomhet for et utvalg (7) av Domsteins frosne fiskeprodukter til konsument, ut fra materialeffektivitet, økonomi, distribusjonseffektivitet og kundekrav. Bidra med informasjon for å forbedre lønnsomheten i emballering og distribusjon av produktene og til at kundenes behov og spesifikasjoner blir oppfylt.

10

11

12

13

14

15 MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Erfaringer fra Strategianalysen Klare forskjeller i emballasje-optimalisering i forhold til materialeffektivitet, energiforbruk og fyllingsgrad. –Sammenhenger med relativt like verdier innefor de tre hovedgruppene A, B og C. Kostnad til innkjøp av emballasje er høy i forhold til kostnad ved energi, handling og transport.

16 MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Erfaringer fra Strategianalysen Viktig å se på pakkekostnaden Høy kostnad grunnet overvekt av fisk i pakningene avhengig av emballasjeløsning Kostnadene er basert på kalkyler som trolig er for lave

17 MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Erfaringer fra Strategianalysen Det er ingen klar sammenheng mellom utpris butikk i forhold til: kostnader, pris ut Domstein eller emballasjeeffektivitet Forventet at en lite effektiv emballasjeløsning brukes for å gi en høyere pris ut i marked. Men virker ikke som markedet skjønner kvalitetsforskjellene som emballasjen er ment å signalisere.


Laste ned ppt "MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Verdikjede- og strategianalyse av emballering av frosne hvitfiskfileter Jan Gjerde Ole Jørgen Hanssen Kjersti."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google