Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kommune og fylkestingsvalg 2015. Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kommune og fylkestingsvalg 2015. Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kommune og fylkestingsvalg 2015

2 Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for de nærmeste 4 år. For oss vil partienes satsing på skole og barnehage være sentral. I og med dette er lokalvalg vil lokallagene ha en sentral rolle I arbeidet med valg framover. Fylkesstyret i Nordland vil måtte konsentrere seg om jobbing mot fylkespolitikere i stor grad, men også bistå lokallagene.

3 Sammenhenger Valg har vært tema på de to siste fylkesstyremøtene Tidlig ute. Intensjonen med å ta opp valg her er å få en kobling mellom vedtatt politikk fra partiene sentralt angående satsing på skole og barnehage, og realitetene som skjer i fylkeskommunen og kommunene. Hva skjer i budsjettprosessene i kommunene. Satses det på skole og barnehage? Stemmer kartet med landskapet eller omvendt?

4 Effekt av streiken Klarer vi å utnytte den «goodwill» vi hadde blant befolkningen angående lærerstreiken inn i jobbing med valgkamparbeidet. Kvalitet i skole og barnehage. Tid til hver elev. Gi barna en lærer. Størrelsen teller.

5 Møte med politikere. Partienes vedtatte politikk står fast. (landsmøtevedtak) Egne program til kommune og fylkestingsvalget Hva står der angående skole og barnehage. Hva skjer i budsjettprosessene nå? Åpne møter i prosessen med sine program. Var noen der?

6 Utdanningsforbundet Nordland ønsker å møte lederne i fylkespartiene til møte for å påvirke.

7 Videre arbeid Har lokallaget hatt valg 2015 som tema på styremøter. Hvilke aktiviteter legger dere opp til? Hva er lurt? Hva lovte de sist? Hva er oppfylt? Regnskap? Møte med partier. Debattmøter. Stand. Leserinnlegg Andre medieinnslag.

8 Materiell Regner med at Utdanningsforbundet sentralt vil lage en del valgmateriell Inntil videre kan dere bruke eksisterende materiell. Mye av det som ble brukt under streiken er mulig å bruke nå.

9

10

11

12 Så langt! Lykke til med valgarbeidet!


Laste ned ppt "Kommune og fylkestingsvalg 2015. Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google