Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kåseri i Harstad 23.02.2011. Astri Fremmerlid som var med på å starte Harstad Historielag, er nå direktør for Perspektivet Museum. Det er en offentlig.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kåseri i Harstad 23.02.2011. Astri Fremmerlid som var med på å starte Harstad Historielag, er nå direktør for Perspektivet Museum. Det er en offentlig."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kåseri i Harstad 23.02.2011

2 Astri Fremmerlid som var med på å starte Harstad Historielag, er nå direktør for Perspektivet Museum. Det er en offentlig stiftelse for museumsvirksomhet i Tromsø. Hun ble spurt om å kåsere på markeringa av 25-årsjubileet til laget. Temaet var om kulturvern og museer med et nytt samfunnsoppdrag. Hennes utgangspunkt var at historia har vært brukt til nasjonsbygging, men nå står vi med nye utfordringer fordi vi blir mer og mer et flerkulturelt samfunn. Ved identitetsskaping skaper vi et fellesskap, et ”VI”, men samtidig skapes da også ”DE”. Utfordringene vil være å skape et fellesskap for alle, og det i ei tid som er preget av individualisme. En strategi kan være å satse på samtidsdokumentasjon hvor en tar opp fordommer og avkler stereotype oppfatninger av folk. Hun viste til arbeidet med å fokusere på mangfoldet i Tromsøregionen med bl.a. å vie oppmerksomhet til russiske sjøfolk sin hverdag. Ved å la deres stemme høres, kan en få et mer nyansert bilde av de mange som kommer til landet vårt. Museene bør nå mer innlede til dialog i en mer mangfoldig samtid.

3

4

5

6

7


Laste ned ppt "Kåseri i Harstad 23.02.2011. Astri Fremmerlid som var med på å starte Harstad Historielag, er nå direktør for Perspektivet Museum. Det er en offentlig."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google