Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kompetanse for framtidas barnehage egg/Barnehager/Rapporter%20og%20plan er/Kompetanse_for_fremtidens_barnehag.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kompetanse for framtidas barnehage egg/Barnehager/Rapporter%20og%20plan er/Kompetanse_for_fremtidens_barnehag."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Kompetanse for framtidas barnehage http://www.regjeringen.no/upload/KD/Vedl egg/Barnehager/Rapporter%20og%20plan er/Kompetanse_for_fremtidens_barnehag e_2013.pdfhttp://www.regjeringen.no/upload/KD/Vedl egg/Barnehager/Rapporter%20og%20plan er/Kompetanse_for_fremtidens_barnehag e_2013.pdf

3 Hvorfor fagbrev i barnehagen? Regjeringens arbeid med å heve kvaliteten på tilbudet i barnehagene. Fylkesmannen i Nord-Trøndelag fikk i oppdrag å iverksette tiltak med kompetanseheving for assistenter i kommunale og ikke-kommunale barnehager. Med bakgrunn i årsmelding for 2012: valgt å prioritere å løfte flere assistenter opp på fagarbeidernivå.

4 Kompetanse i barnehagene i Nord-Trøndelag Status: 2013: 1283 assistenter, 391 med fagbrev (34 %) Store forskjeller kommunene mellom: fra 12 til 100 % assistenter m/fagbrev 2012: 358 med fagbrev

5 Fagbrev i barnehagen Inspirert av/bygger videre på erfaringer fra/gjør valg på bakgrunn av/justerer på bakgrunn av realitetene: Fylkesmannen i Hedmark Fagbrev på jobb Tall per 15.12. hvert år Tilbud til de kommuner med færrest fagarbeidere Hva ble det til slutt?

6 Fagbrev i barnehagen Samarbeid NTFK v/ AVGO og de videregående skolene og Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, avdeling oppvekst og utdanning Resultat: Høsten 2013: Ytre Namdal vgs: 10 elever Steinkjer vgs: 28 elever Høsten 2014: Verdal vgs: 4 elever Steinkjer vgs.:15 ? Olav Duun vgs.:10? Ytre Namdal vgs.:13?

7 Veiledersamlinger Ytre Namdal vgs. Steinkjer vgs.

8 Felles fagsamling for veiledere og eiere Fagdag 03.05.14: Professor Berit Bae «Om barn som medvirkende i egne lærings og utviklingsprosesser» Agnes Hansen, styrer ved Sørli barnehage i Lierne fortalte om barnehagens gjenbruksprosjekt «Fra skrot til gull».

9 Tanker vi har : Realkompetansevurdert – får tydelig tilbakemelding på hva de har og hva de mangler Dokker – kompetansemål blir satt i en sammenheng Veiledning i barnehagen (KD; Kompetanse for framtidas barnehage- styrking framover) Oppfølging av de som har bestått teori?

10 Veiledning i barnehagen Barnehagen får kompensasjon for veiledning Barnehagen gir veiledning underveis

11 Høst 2013 Ytre Namdal vgs 10 startet 6 nok praksis Mangler 4,6,10 og 27 mnd

12 Forslag til statsbudsjett 2015 Veiledning Barnehagebasert fagbrev Arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning Fagskole for barne- og ungdomsarbeidere Kompetanse for mangfold Samisk MULIGHETER FOR NORD-TRØNDELAG!!!!!


Laste ned ppt "Kompetanse for framtidas barnehage egg/Barnehager/Rapporter%20og%20plan er/Kompetanse_for_fremtidens_barnehag."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google