Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Informasjon og omdømme Kort innlegg på PETS 17. april 2010.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Informasjon og omdømme Kort innlegg på PETS 17. april 2010."— Utskrift av presentasjonen:

1 Informasjon og omdømme Kort innlegg på PETS 17. april 2010

2 Informasjon eller kommunikasjon Hva er forskjellen? Har det noen betydning? Flytte oss fra et nivå til et nytt?

3 Omdømme Omdømme defineres i denne sammenheng gjerne som "summen av forventninger omgivelsene har til organisasjonens ” produkter”, service og aktiviteter i forhold til forretningsmessige og sosiale prestasjoner”. Omdømme oppstår altså i skjæringspunktet mellom forventninger og opplevelser som skapes av organisasjonens løfte og levering. Det er altså ikke bare hva som leveres (opplevelsen) som avgjør omdømmet, men kanskje snarere hva som leveres i forhold til hva som ble lovet (forventningene).

4 Hvem er dette? Grunnla i 1913 det som skulle bli verdens største konsulentselskap, Men hva skjedde i 2002?

5 Noen som husker dette? au August 2006, aldri har en bedrift tapt så mye omdømme på ett år Hvordan er situasjonen i dag?

6 Generelt påvirkes omdømmet av: Hvem vi er – vår identitet, Hva vi sier -kommunikasjon Hva vi gjør - adferd.

7 Det er derfor vanskelig å reklamere seg til et godt omdømme. «Hvis folk jobbet litt mindre med omdømmet og litt mer med det de skulle jobbe med, så ville de fått et bedre omdømme» sier førstelelektor ved Markedshøyskolen, Karl Fredrik Tangen.

8 Hvordan arbeide målrettet med omdømmet? Skal det styres, må det måles. Hvordan er det med virkeligheten, er oppfatning og virkelighet i balanse? Forandring for å endre virkelighet Kommunikasjon for å endre oppfatning

9 Hvordan kommuniserer omdømmevinnerne? Synlig Annerledes Åpen Ekte

10 Topp 10 på omdømme i verden 1. Apple 2. Google 3. Berkshire Hathaway 4. Johnson & Johnson 5. Amazon.com 6. Procter & Gamble 7. Toyota Motor 8. Goldman Sachs Group 9. Wal-Mart Stores 10. Coca-Cola

11 Norske omdømmevinnere IKEA Flytoget Norsk Luftambulanse Norwegian NRK Hydro Statoil Tine Aker

12 Godt lederskap gir høy score Bjørn Kjos Kjell Inge Røkke Olav Thon Petter Stordalen Per Erik Burud Ny i sport: Therese Johaug

13 Nøkkelområder Vi kan ikke styre det vi ikke måler Det må være balanse mellom oppfatning og virkelighet

14 PROFILUNDERSØKELSE APRIL 2010

15 Datainnsamling: Telefonintervju Utvalg: Tilfeldig, representativt utvalg på 500 personer 15 år+ ble intervjuet i Møre & Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag. Utvalget er vektet i forhold til offisiell statistikk for kjønn og alder i disse tre fylkene. Tidspunkt: Uke 14 i april 2010 Oppdragsgiver: Undersøkelsen er gjennomført på vegne av Rotarys Distriktskomité 2280 v/Terje Iversen. Ansvarlig for undersøkelsen: Jarle Gulbrandsen, Norfakta Markedsanalyse AS Metode:

16 KJENNSKAP TIL ROTARY Kjenner du til eller har du noen gang hørt om organisasjonen Rotary? - %-andel som kjenner til Rotary - Base: 500 Den lave kjennskapen i yngste aldersgruppe er det mest vesentlige utslaget på dette spørsmålet. Det er også en klar sammenheng mellom økt utdanningsnivå og kjennskap til Rotary.

17 KUNNSKAP OM HVA ROTARY ARBEIDER MED Hvor godt vil du si at du kjenner til hva Rotary arbeider med? - % - Base: 356 (Kjenner Rotary) Det er svært liten kunnskap om hva Rotary arbeider med. Kunnskapen er spesielt liten i de to yngste aldersgruppene.

18 INNTRYKK AV ROTARY Hvilket inntrykk har du av Rotary? - % - Base: 356 (Kjenner Rotary) Inntrykket av Rotary er preget av den lave kjennskapen og kunnskapen om organisasjonen. Svært mange legger seg på midtkategorien eller er svakt positiv.

19 ROTARYS PROFIL Det ble stilt 6 utsagn, svaralt. fra helt uenig til helt enig - %-andel helt eller delvis enig - Base: 356 (Kjenner Rotary) Det som første rekke karakteriserer Rotary er at organisasjonen bidrar til lokale aktiviteter og at Rotary minner om en slags frimureri. Medlemskap i Rotary er også til dels betraktet som status. Det er ikke en oppfatning at Rotary driver med politisk aktivitet og det er heller ikke en oppfatning om at det er enkelt å melde seg inn i Rotary.

20 ROTARYS PROFIL Det ble stilt 6 utsagn, svaralt. fra helt uenig til helt enig - %-andel helt eller delvis enig - Base: 356 (Kjenner Rotary) De som har medlemmer av Rotary i sin omgangskrets har ikke så veldig avvikende holdning til Rotary, men de har større bevissthet om at Rotary driver med ulike humanitære prosjekter i u-land. De har også en klarere bevissthet om at det er status å være medlem i Rotary.


Laste ned ppt "Informasjon og omdømme Kort innlegg på PETS 17. april 2010."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google