Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

EFFEKTIVISERING EN KONFLIKT MED KILE? VED Per Kaggestad Buskerud Kraftnett AS LTE 2001 02.11.2001.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "EFFEKTIVISERING EN KONFLIKT MED KILE? VED Per Kaggestad Buskerud Kraftnett AS LTE 2001 02.11.2001."— Utskrift av presentasjonen:

1 EFFEKTIVISERING EN KONFLIKT MED KILE? VED Per Kaggestad Buskerud Kraftnett AS LTE 2001 02.11.2001

2 Hva betyr EFFEKTIVISERING og KILE? EFFEKTIVITSERING: Å FÅ UTFØRT TILSTREKKELIG FOR ENDA MINDRE RESSURSER ENN FØR! = KUN GODT NOK OG TIDS NOK! KILE: STRAFFEN FOR AT KUNDEN IKKE FÅR LEVERT KRAFT TIL AVTALT KVALITET. = INTENSJON OM Å SIKRE SAMFUNDETS INTERESSER.

3 HVORFOR? ”INNTEKTSRAMMEPSYKOLOGI” MYTEN OM OVERINVESTERINGER I ALLE LEDD. ”BENCHMARKING”, -EFFEKTIVITETSMÅLING ER GREIT, -MEN ER MÅLEINSTRUMENTET KALIBRERT? INNSPARINGER ETTER ”OSTEHØVELPRINSIPPET” ER IKKE MÅLRETTET

4 HVA BERØRES? BEMANNING, KOMPETANSE OG KAPASITET BEREDSKAP, SIKKERHET OG KVALITET REAKSJONSEVNE OG KONKURRANSEDYKTIGHET

5 EFFEKTIVITET OG SÅRBARHET EFFEKTIVITETSPRESS FOKUSERER ENSIDIG PÅ ØKONOMISK RESULTAT! SÅRBARHETEN ØKER NÅR PROSESSENE MARGINALISERES! DET ER EN MYTE AT DET VAR BEDRE FØR! VIRKEMIDLENE MÅ STÅ I FORHOLD TIL RISIKOEN!

6 FJERNKONTROLL ER POPULÆRT! ”ALLE” SKAL HA FJERNKONTROLL NÅ! DISTRIBUSJONSVERKENE AUTOMATISERER SOM ALDRI FØR! ARGUMENTASJONEN ER OFTE KILE. MEN ER LØSNINGENE GODE NOK?

7 ER DET NOEN SAMMENHENG? MELLOM KILE OG KVALITETEN PÅ DRIFTSSAMBANDSNETTET? MELLOM UTFALL SOM UTLØSER KILE OG ”HJELPESYSTEMENES” TILGJENGELIGHET? HVORFOR KALLES DRIFTSSENTRAL OG SAMBAND FORTSATT FOR HJELPESYSTEMER?

8 ETT SCENARIO... EFFEKTBRYTER I REGIONALNETTET FALLER P G A LYNNEDSLAG, INGEN VARIG SKADE. SAMME LYN TAR MED SEG SAMBANDET TIL DRIFTSSENTRALEN… DRIFTSSENTRALEN KAN IKKE GJENINNKOPLE,.. OG SER IKKE STASJONEN.. MONTØRVAKTA KALLES UT FOR Å KOPLE MANUELT. DETTE TAR EN TIME KILEKOSTNADER UTLØSES…...

9 GULLKORN OM SAMBAND FJERNKONTROLL UTEN SAMBAND ER SOM EI BLIND HØNE I REVEGÅRDEN! ”SAMBAND KAN DA KJØPES HVOR SOM HELST!!” ”SAMBAND ER ET KOSTNADSELEMENT!”

10 ORGANISASJON SELSKAPENES ORGANISASJON PÅVIRKER KVALITET. KJERNEVIRKSOMHETER DRIFT AV SAMBANDSNETT ER IKKE ALLTID KJERNEVIRKSOMHET ”OUTSOURCHING KAN VÆRE RIKTIG MEN..” BLIR DET BILLIGERE? BLIR DET BEDRE? HVEM TJENER? BLIR DET BRA NOK?

11 OM(-)ORGANISASJON STADIGE OMORGANISERINGER HAR NEGATIV EFFEKT PÅ KONTINUITETEN! EIERSKAP TIL PROSESSENE GIR MOTIVASJON. ALLE FAGMILJØER HAR SIN SPESIFIKKE ”KRITISKE STØRRELSE” HAR OUTSOURCHING NOEN MENING UTEN ET MARKED MED MANGE TILBYDERE?

12 SETT AT…. UTFALLET I REGIONALNETTET BLE PÅ EN TIME. UTFALLET SKYLDES EN PLUTSELIG YTRE PÅVIRKNING. UMIDDELBAR FJERNSTYRT GJENINNKOPLING VAR UMULIG GRUNNET SAMBANDSFEIL. KUNDEN VAR EN INDUSTRIBEDRIFT MED KONTRAKT PÅ 50 MW.

13 ÅRSAKSPLASSERE KILE-KOSTNADER? EKSEMPLER PÅ KILE-KOSTNADER DET ER RELEVANT Å SE SAMMENHENGEN MELLOM LEVERINGSSIKKERHET OG ÅRSAKER

14 tid KR. KILE-KOSTNADER DRIFTSKOSTNADER, TELENETT MULIG UTVIKLING OVER TID

15 SÅRBARHET I DAG..? HAR VI LÆRT NOE DE SISTE UKENE OM SÅRBARHET? ER ØKONOMIEN TEKNISK AVHENGIG? ER FLY OG GIFT DET ENESTE VI KAN TENKE OSS?

16 HVIS ELEKTRISITET BETYR NOE? GITT AT ØKONOMIEN BETYR DET MESTE.......... ER DET NOEN TEKNISKE FORUTSETNINGER SOM ER VIKTIGERE ENN ELEKTRISKE BOKHOLDERIMASKINER?

17 SVAR DEN ELECTRISCHE KRAFT DER FÅER BOKHOLDERIMACHINEN AT DREIE.......


Laste ned ppt "EFFEKTIVISERING EN KONFLIKT MED KILE? VED Per Kaggestad Buskerud Kraftnett AS LTE 2001 02.11.2001."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google