Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Framside.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Framside."— Utskrift av presentasjonen:

1 Framside

2 Xenox Xenox er et dataparty som arrangeres i Steinkjer
Xenox er et rusfritt arrangement for og av ungdom i Midt-Norge. For personene på xenox handler det hovedsakelig om å ha det gøy og sosialt sammen med likesinnede. Det arrangeres bl.a. konkurranser i spill, programmering, grafisk design og komponering av musikk.

3 Xenox xl05 XL05 er det femte xenox-partyet i Steinkjerhallen, og xenox’ ellevte dataparty. På xenox xl04 var det over 500 crew og deltagere, det ble forventet litt mindre til xl05. Steinkjerhallen er et stort idrettsbygg som bl.a. innehar tilstrekkelig strøm-muligheter, i tillegg har xenox bestilt 50Mbps Internett-access igjennom NTE-Bredbånd.

4 Nettverket på xenox Nettverket til xenox er satt opp med en lag-3 switch som backbone. All kommunikasjon mellom switcher går via denne. Xenox eier eller leier alt utstyret som benyttes under arrangementet, det ink. switcher, kabler, servere osv. Prosjektgruppa skal drifte og sette opp nettverket med nødvendige tjenester sammen med Tom-Erik Røberg, som har ansvaret for backbone.

5 Fordeling av IP-adresser
Vi brukte DHCP for å.. ..fordele IP-informasjon til maskinene i nettverket på en måte som er enkel både for brukere og oss som administrerer. ..forenkle administrering, og gi en enkel oversikt over hvem som har hvilke IP-adresser. DHCP-serveren ble kjørt på Microsoft Windows Server 2003

6 Hvordan vi satte opp DHCP
Adresserommet for arrangementet var /24 Vi måtte finne en fornuftig oppdeling av adresserommet, og delte inn i hovedsakelig 27-bit scope med følgende navnestandard: B1S1 = bord 1 switch 1 Eks scope: / b1s1

7 Hvordan vi satte opp DHCP
Neste punkt var å legge inn alle scopene i Windows’ grafiske brukergrensesnitt. En noe frustrerende (tungvind) oppgave når det er så mange scope, men det virket bra når det først var satt opp. På xenox benyttet vi DHCP-relay i backbone for å fordele IP til de forskjellige subnettene fra DHCP-serveren på servernettet.

8 Firewall - oppsett Brannmuren på xenox kjørte FreeBSD 4.11 med ipfw og dummynet som IP-filter. Denne ble satt opp som en statisk router med xenox sin router på NTE som default gateway og backbone som gateway for arrangementets IP-rekke. Hovedhensikten er å beskytte arrangementets PC-er mot oppdagede og antatte standardtrusler, forsikre korrekt prioritet på Internettlinjen.

9 Verktøy på firewallen Firewall-reglene blir satt opp i et script, slik at de beholdes ved f.eks. en reboot. Tcptrack brukes på brannmuren for å få oversikt over trafikkforbruk mellom IP-er ut i fra båndbreddeforbruk Portsentry brukes sammen med ipfw for å beskytte mot portscanning. Kjente porter for virus og trojaner ble sperret via ipfw.

10 Andre tjenester I tillegg til firewallen (vostok) og DHCP-serveren (oboy) ble det satt opp en del andre, ikke fullt så viktige, servere. Admiralhipper, scharnhorst og squat.crew ble direkte brukt av prosjektgruppa for å drifte nettverket. I tillegg hadde vi et lite ansvar i forhold til spillserverne kramer, cs1 og quake3. Alle serverne blir innlåst på et dedikert serverrom. Alle bortsett fra oboy (Windows) og quake3 (Debian) kjørte FreeBSD.

11 Serveroversikt for xenox

12 Nettverksoppsett i hallen

13 Admiralhipper Ettersom at scharnhorst takket for seg tidlig i forberedelsene ble alle disse tjenestene også flyttet over til AH. Denne maskinen fikk hovedsakelig oppgaver som utgående e-post og overvåkning. Det ble satt opp en exim-server for mail, BIND for DNS og MRTG mot backbone for trafikkovervåkning. I tillegg til dette var det også noen mindre tjenester som web og database (apache m/php og mysql) for logistikk

14 Squat.crew - Nessus Arbeidsstasjonen til Tor Halvard ville under arrangementet ha mye tilgjengelige ressurser, og kjører som de fleste serverne FreeBSD Denne ble derfor satt opp som en nessus-server for laptopene til prosjektgruppa. Nessus er en sikkerhetsscanner vi brukte for å scanne arrangementet for manglende patcher (Windowsupdates).

15 Siste side


Laste ned ppt "Framside."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google