Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

GRUNNLAGSDATA KOMMUNESTRUKTUR. FUNKSJONELLE REGIONER Funksjonelle regioner kan sees på som de minste geografiske enhetene som utgjør egne system innenfor.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "GRUNNLAGSDATA KOMMUNESTRUKTUR. FUNKSJONELLE REGIONER Funksjonelle regioner kan sees på som de minste geografiske enhetene som utgjør egne system innenfor."— Utskrift av presentasjonen:

1 GRUNNLAGSDATA KOMMUNESTRUKTUR

2 FUNKSJONELLE REGIONER Funksjonelle regioner kan sees på som de minste geografiske enhetene som utgjør egne system innenfor en nasjon "Bo- og arbeidsmarkedsregioner" og "Bo- og serviceregioner " er eksempler på slike enheter Regioninndelinger kan initieres på lokalt og regionalt nivå Det benyttes en rekke regionbegreper som til dels er overlappende Pendling er ofte benyttet for å definere funksjonelle regioner selv om koplingen mellom bosted og arbeidssted er svekket

3 BEFOLKNINGSUTVIKLING

4 BEFOLKNINGSUTVIKLING 1998-2004

5 ENDRINGER ALDERSGRUPPER

6 ARBEIDSPLASSER OG -TAKERE

7 OMFATTENDE PENDLING

8 ARBEIDSREISER

9 PENDLINGSANDELEN ØKER

10 PENDLING

11 PENDLING 1996- 2001 I perioden 1996-2001 har det vært en økning av sysselsettingen på om lag 3 % i Nord-Trøndelag Antall personer som arbeider i bostedskommunen redusert med 1,4% i denne perioden Andelen yrkesaktive som pendler har økt med 19,2 % i samme periode

12 NORD-TRØNDELAG ER SPREDTBYGD

13 ØKT BOSETTING I TETTSTEDER

14 REGIONINNDELING Kilde: Jukvam 2002


Laste ned ppt "GRUNNLAGSDATA KOMMUNESTRUKTUR. FUNKSJONELLE REGIONER Funksjonelle regioner kan sees på som de minste geografiske enhetene som utgjør egne system innenfor."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google