Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Regnskap er mer enn du tror… 1. Hva er regnskap 2 Regnskap er et fagområde, et produkt, et styringsverktøy, men også en karrierevei som innebærer mange.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Regnskap er mer enn du tror… 1. Hva er regnskap 2 Regnskap er et fagområde, et produkt, et styringsverktøy, men også en karrierevei som innebærer mange."— Utskrift av presentasjonen:

1 Regnskap er mer enn du tror… 1

2 Hva er regnskap 2 Regnskap er et fagområde, et produkt, et styringsverktøy, men også en karrierevei som innebærer mange forskjellige arbeidsoppgaver, roller og faglige fordypningsmuligheter. I næringslivet er regnskapet ryggraden i den økonomiske styringen. God og relevant regnskapsinformasjon gir ledelse og styret oversikt over hvorvidt de lykkes innen sine forretningsområder. Ansatte innen regnskap er premissleverandører for god virksomhetsstyring og en verdifull ressurs innen økonomiske og regnskapsrelaterte problemstillinger.

3 Tjenester til næringslivet 3 Over 350 000 næringsdrivende har valgt å sette ut sine økonomi- /regnskapsfunksjoner til en profesjonell regnskapsleverandør. Regnskapsbransjen hadde aggregert omsetning på ca 12 milliarder i 2012 Sterk vekst i bransjeomsetning og antall autorisasjoner senere år UTVIKLINGSTREKK Ny teknologi, skytjenester og digitale løsninger er i ferd med å automatisere store deler av regnskapsproduksjonen. Arbeidsprosesser for utarbeidelse av regnskaper blir mer effektive og skaper mulighet for nye forretningsmodeller, produkter og arbeidsoppgaver. Nye aktører fra revisjon og bank etablerer seg innen regnskap Fokus på regnskapsrelatert rådgivning som f. eks bistand ved omdanning, verdivurdering, analyse, lønnsomhetsvurderinger osv. Stort potensiale og masse spennende muligheter i fremtiden!

4 Autorisasjonsordningen KRAV FRA FINANSTILSYNET (Lovhjemlet) Bachelorgrad (minimum 60 studiepoeng innen fordypningsfag) 2 års relevant praksis (regnskap fra A til Å, rapportering samt årsoppgjør for AS og EPF) Hederlig vandel og økonomisk vederheftig Bosted og kontorsted (bosatt i EØS stat og kontorsted i Norge) 4 AUTORISASJONSPLIKT Enhver som i næring påtar seg å føre regnskap for andre må være autorisert, dette gjelder både personer og selskaper. ETTERUTDANNING Autoriserte er underlagt krav om etterutdanning. Minimum 77 timer i løpet av foregående 3 år. Som regel betalt av arbeidsgiver og gjennomført i arbeidstiden.

5 Hvilke av følgende tjenester tilbyr ditt byrå i dag? FLERE SVAR MULIG 5 Tjenestetilbud i regnskapsbyrå 5

6 FLERE SVAR MULIG 6 Byråledere ser på økonomisk og annen relatert rådgivning som et vekstområder. Tilsvarende er områder som controlling, rapportering og likviditet- /økonomistyring, som kan ses som rådgivningsrelaterte leveranser. Tjenester som vil utgjøre en større andel av omsetningen de neste fem år 6

7 Hvorfor jobbe med regnskap 7 Trym Sivertsen Daglig leder KL REGNSKAP TRONDHEIM Det er veldig lærerikt og man anvender i høy grad den teorien man har vært igjennom i den økonomiske utdanningen. I tillegg er det en fin mulighet til å lære seg mer om forskjellige bransjer i næringslivet dersom man egentlig sitter med en gründeridé i magen! Du får en trygg og sikker arbeidsplass, samtidig som det er vanvittig mange muligheter. Dersom man er åpen for det, kan man bygge sin egen hverdag Farrah Schulze Bedriftsrådgiver VISMA SERVICES NORGE Vi hjelper bedriftseiere med å lykkes og er ofte den eneste samtalepartner de har i sin bedrift. Det at det er varierende arbeidsoppgaver og at det er et yrke for framtiden. Det skjer stadig endringer i bransjen som gjør det svært spennende. Om man er interessert i økonomi, kundekontakt og IT bør man absolutt satse på regnskapsbransjen. Gry Arvenes Daglig leder og eier AB REGNSKAP AS

8 Lønn 8 UTVIKLING I LØNNSNIVÅ 2007 TIL 2013 Årstall Basis årslønn målt ved gjennomsnitt % endring forrige periode Basis årslønn målt ved median % endring forrige periode 2014579 287 kr3,4 %550 000 kr4,8 % 2013560 343 kr3,7 %525 000 kr4,6 % 2012540 394 kr4,2 %501 998 kr3,7 % 2011518 518 kr7,6 %484 068 kr7,6 % 2009481 909 kr10,8 %450 000 kr11,5 % 2007434 936 kr 403 752 kr NB! Tabellen inneholder kun autoriserte som jobber i 100% stilling De som jobber i intern øk/regnskapsavdeling og byråledere ligger godt an Personalansvar gir høyere lønn Store geografiske forskjeller - Oslo, Akershus, Rogaland, Sør-Trøndelag og Hordaland troner på toppen 4. kvartil har i 2014 en snittlønn på 751 025 kr (dvs. de 25 prosent med høyest lønn.

9 Jobbmuligheter 9 Arbeidsmarkedet -Meget stor etterspørsel etter autoriserte regnskapsførere -Trygg jobb - regnskap som profesjon blir i liten grad påvirket av konjunktursvingninger -Oppgaver og ansvarsområder vil bli mer rådgivnings- og konsulentorienterte -Erfaring fra byrå og autorisasjon gjør deg kvalifisert til stilling som regnskapssjef -Kan bli selvstendig næringsdrivende (starte eget regnskapsfirma) Dine ambisjoner og din innsats vil avgjøre hvor langt du kommer!

10 Studentmedlemskap 10 GRATIS STUDENTMEDLEMSKAP I NARF Medlemsfordeler Tilgang til informasjon på web Elektronisk nyhetsbrev Bladet Regnskap og Økonomi (4 utgaver i året) Samarbeid om Bachelor oppgave Skadeforsikring fra Gjensidige Produkter og kurs til reduserte priser Vi planlegger også CV base på vår hjemmeside! MELD DEG INN PÅ: WWW.NARF.NO/MEDLEMSKAPWWW.NARF.NO/MEDLEMSKAP


Laste ned ppt "Regnskap er mer enn du tror… 1. Hva er regnskap 2 Regnskap er et fagområde, et produkt, et styringsverktøy, men også en karrierevei som innebærer mange."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google