Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Avd for klinisk kjemi Regionsykehuset i Trondheim

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Avd for klinisk kjemi Regionsykehuset i Trondheim"— Utskrift av presentasjonen:

1 Avd for klinisk kjemi Regionsykehuset i Trondheim
Kompetansedatabasen Avd for klinisk kjemi Regionsykehuset i Trondheim

2 Oppgavestiller Avdeling for klinisk kjemi, Regionsykehuset i Trondheim er et medisinsk laboratorium som utfører mellom 8- og analyser pr dag. Analytikerne er for det meste offentlige godkjente bioingeniører. Avdelingen er inndelt i 6 enheter Mottakssenteret Generell kjemi Spesiell Kjemi Hematologi FOU Nukleærmedisin

3 Behovet Avdeling for klinisk kjemi har ca 100 bioingeniører som utfører avanserte analyser ved avdelingen. Dette krever intern opplæring, godkjenning og regelmessig utførelse for å holde ved like denne kompetansen. Hvis man i en peride er borte fra en oppgave, krever det ny oppdatering og godkjenning. Denne prosessen krever mye papirarbeid og tilhørende permer med oversikter over kompetanse til den enkelte bioingeniør. Ved å benytte en database som kan inneholde all informasjon om den enkeltes opplæring ved enhetene, vil dette lette papirarbeidet rundt opplæring og gi en lettere tilgang til oversikter over ansatte og deres kompetanse.

4 Hvorfor dette valget Utvikler er fast ansatt ved avdelingen og er i ferd med å avslutte VID utdanning gjennom Nettverksuniversitetet. Det var naturlig å finne en oppgave som kunne gjennomføres ved arbeidsplassen. Det har lenge vært behov for en kompetansedatabase og det er givende å kunne utvikle noe som i ettertid blir brukt i det daglige arbeidet ved laboratoriet.

5 Prosessen Jeg innhentet først ønsker og krav fra brukerne, så på avdelingens rutiner og behov og brukte dette i en forstudierapport. Kravspesifikasjonen er laget ut fra forstudierapporten og det er gjort små endringer etter hvert som databasen ble utviklet. Selve databasen ble utviklet i MS-Access 2000 og det er lagt betydelig vekt på brukervennlighet i denne prosessen. Databasen ble testet opp mot kravspesifikasjon og brukervennlighet av utvikler og to av de som skal bruke databasen. En enkel brukerveiledning samt personlig opplæring ble gitt til alle brukere av kompetansedatabasen. Sluttrapport og innlevering til skolen.

6 Produktet Oppgavestiller har fått en database som gir oversikt over
enheter og ansattes enhetstillhørighet de forskjellige opplæringene ved avdelingene og hvilken enhet disse tilhører ansatte og deres opplæring ved avdelingen. pluss en god del valgmuligheter innenfor de enkelte oversikter


Laste ned ppt "Avd for klinisk kjemi Regionsykehuset i Trondheim"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google