Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Innføring av EUREF i Nordland Erfaringer fra Rana Dersom noen skulle være i tvil, så er altså Rana og Hemnes kommune representert på kartet med en vakker.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Innføring av EUREF i Nordland Erfaringer fra Rana Dersom noen skulle være i tvil, så er altså Rana og Hemnes kommune representert på kartet med en vakker."— Utskrift av presentasjonen:

1 Innføring av EUREF i Nordland Erfaringer fra Rana Dersom noen skulle være i tvil, så er altså Rana og Hemnes kommune representert på kartet med en vakker grønn flekk omlag midt i Norge!

2 Viktig info på www.statkart.no/ Geovekst/Innføring av EUREF/ www.statkart.no/ Geovekst/Innføring John Falkflaug og Pål Skogedal i Statens kartverket har vært viktige kontaktmenn under prosessen Takk også til oppmålingsetatene i Asker og Stavanger kommune som har kommet med mange nyttige tips

3 Informasjon på RK`s hjemmeside

4 Erfaringer fra Rana ARBEIDSOPPGAVER Sjekkliste over arbeidsoppgaver og løsninger, blant annet testing av utstyr ved innmåling, utstikking og beregning i EUREF Liste over alle datakataloger med geodata. Der fantes utrulig mye rart! Orienteringsskriv til interne og eksterne etater Orienteringsskriv til aktuelle arkitektkontor og entreprenører Holde ”kurs” for interesserte i egen organisasjon

5 Erfaringer fra Rana En måned igjen og alt så lyst ut !

6 Erfaringer fra Rana Kun 13 dager igjen og prestasjonsangsten er tiltakende !

7 Erfaringer fra Rana Jeg fryktet for at situasjonen mandag den 3. januar 2005 i verste fall kunne bli slik !

8 Klassiske spørsmål 1 Om kartbladinndelingen - håpløs lang nummerering - for eksempel: 33-1-493-282-72 - i stedet for: DU194-1-60 - hvordan skal nye eiendoms-kartblad organiseres i kartarkivet - karttilvisningen i Kommune-GAB

9 Klassiske spørsmål 2 Om areal - avvik mellom DEK-areal og arealet på gamle målebrev - i Rana varierer reduksjonen i størrelse mellom 0.6m 2 til 0.9m 2 for ei tomt på 1 da. - hvordan besvare spørsmål fra meglere og vanlig tomteeiere

10 Andre ”problem” knyttet til utstyr og programvare Husky FS3. E(Y) får et tillegg på 33000000 m Rec500. Ikke kompatibel Gemini VA. En del egenskaper ble borte etter konvertering. Bl.a. alle brannkummer.(E r nå rettet ) Ortofoto. Forskjellige behov hos GEOVEKST Gemini oppmåling L eser ikke tiled.tif formatet ØK-rasterdata Å pen spalte mellom de transformerte ØK-blad Nova-Point. Benytter kun Norgesformelen. KommuneGAB. Treg konvertering ( feil i oppsett av oracle-basen og smårusk i dataene)

11 VIKTIG - at samme transformasjonsfil (skt2_1833_1.dll) benyttes ved ALLE transformasjoner - å disponere et godt og enkelt program til transformasjoner ved små og store behov, for eksempel FYKOD Ikke brenn alle broer! Behold den gamle DEK- basen i NGO. Til kontroll og sjekking av gamle målebrev.

12 Konklusjon Dersom forarbeidene er kvalitetsikret og på plass, er selve overgangen så godt som uproblematisk De rene pengekostnadene er relativt små Store fordeler med kun en kartsone innen kommunen Trygg og god følelse av å måle i et tvangsfritt nett Overgangen er en gylden mulighet til å rydde i kartbaser, kataloger og register DET ER BARE Å SETTE I GANG !


Laste ned ppt "Innføring av EUREF i Nordland Erfaringer fra Rana Dersom noen skulle være i tvil, så er altså Rana og Hemnes kommune representert på kartet med en vakker."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google