Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Manglerud skole ga aksjonspengene oktober 2014 til

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Manglerud skole ga aksjonspengene oktober 2014 til"— Utskrift av presentasjonen:

1 Manglerud skole ga aksjonspengene oktober 2014 til
«Four Seasons» på Sri Lanka. Tusen, tusen takk til elever, lærere og foresatte ved Manglerud skole! Takket være dere vil fattige barn og voksne på Sri Lanka få hjelp til et bedre liv. Jeg er kjempestolt av skolen min. Dere har samlet inn kr til «Four Seasons», en liten frivillig hjelpeorganisasjon på Sri Lanka.

2 Elevene på Manglerud skole har i
tillegg til pengene som ble samlet inn, gitt «Four seasons» masse flotte klær og sko til fattige barn på Sri Lanka.

3 Pengene vil bli brukt fornuftig og være til nytte for mange.
Hver eneste krone kommer fram, ingen ting går bort til administrasjon etc. Alle i «Four Seasons» jobber gratis. »Four Seasons» drives av damer fra de nordiske landene i samarbeid med singalesere og med støtte fra folk i Europa og USA. Takket være Manglerud skole, kan vi nå hjelpe flere enn noen gang.

4 Pengene vil bli brukt på følgende prosjekter:
Prithipura Communities: «Prithipura» ligger en time nord for Colombo og er et hjem for nesten 100 barn, unge og voksne med ulike handicap. Dette er barn som ingen vil ha. Foreldre som ikke vil eller kan beholde barna sine leverer dem her. Hvis ikke blir de etterlatt på sykehuset rett etter at de blir født. De får aldri besøk og har ingen steder å gå. De fleste barna lever på dette hjemmet hele livet. «Prithipura» drives av ildsjeler i Sri Lanka, og disse er helt avhengig av økonomisk hjelp. Fra Manglerud får de hjelp til mat, medisiner, aktivitetsmateriell og fysikalsk behandling. «Prithipura» vil også kjøpe noen spesialtilpassede rullestoler.

5 En glad gutt!

6 Aktivitetsrommet.

7 En søt liten pike som mangler et ben og en arm.

8 Fra en av sovesalene.

9

10 «Prithipura» trenger små,
spesialtilpassede rullestoler. Denne lille jenta sitter i en stol av tre.

11 Her har vi et møte med grunnleggeren av «Prithipura «
Her har vi et møte med grunnleggeren av «Prithipura «. Vi samarbeider med damen i blå kjole og bestemmer hva pengene fra Manglerud skal brukes til.

12 2. Her ser dere en meget fattig, liten familie med tvillinger på 5 år som heter Saduni Diluka og Sureni Danushika. De har akkurat mistet faren sin i kreft og lever i slummen. De står i fare for å bli kastet ut av hytta si, og vil da ikke ha andre muligheter enn å tigge og å bo på gaten. Mor har en liten vaskejobb og tjener 15 kr dagen. Vi hjelper til med advokat slik at de får beholde hytta. I tillegg hjelper vi familien med mat og klær, materiell til skolen og penger til lege og medisiner. Vi prøver også å finne mer jobb til mor. Tvillingene fikk masse flotte klær, sko, spill, hårpynt og kosedyr fra barn på Manglerud. Mor ble så glad at hun gråt av glede. To små jenter i sin fineste stas.

13 Vi tok mor og jentene med ut for å spise pizza
Vi tok mor og jentene med ut for å spise pizza. De hadde aldri spist andre steder enn hjemme. Det var jul og fødselsdag på en gang da de så alt de fikk. Mor gråt og gråt.

14 3. Vi støtter Frelsesarmeens barnehjem for 100 barn i Colombo. Her er det unge mødre helt ned til årsalderen. Barnehjemmet fikk masse klær og sko, mat, melkepulver, såpe, tannkrem, vaskemiddel, kluter og aktivitetsmateriell. Dette er et godt barnehjem hvor barna er trygge og hvor de ikke trenger å være redde for å bli slått.

15 En 20 dager gammel liten gutt som skal adopteres bort. Mor er 16 år
og kan ikke dra tilbake til landsbyen med en baby.

16 Gaver fra barn på Manglerud.

17 Glade barn. Vi hadde med ballonger til barna og det hadde de aldri sett før.

18 4.Vi oppretter stipend for flinke,
fattige studenter på høgskoler og på universitetsnivå. Studentene anbefales av rektorer og må vise studiebevis og karakterkort. Denne studenten studerer til ingeniør og lever og studerer på 6000 rupier (300 kr) måneden. Han fikk datamaskin fra en elev i Evas klasse og en brukt smart-mobil. I tillegg får han 1000 rupier (50 kr) i støtte pr måned fra Manglerud. Han svelget og svelget for ikke å gråte, og han har skrevet et rørende takkebrev. Vi har 6 studenter på høgskoler og universitet som vi aktivt støtter, og vi kan utvide til flere. I tillegg har vi 10 studenter på stipend fra «Four Seasons» på videregående nivå.

19 5. Vi støtter et kreftsykehus for fattige med medisiner og mat
5.Vi støtter et kreftsykehus for fattige med medisiner og mat. Her bærer vi inn esker på esker. Dette er mennesker som det ikke kan gjøres mer for, og som det offentlige sykehuset har sendt hjem for å dø. De fleste er så fattige at de ikke har noe hjem å dra til.

20 6.Vi støtter et etter-skoletid-tilbud i Seeduwa nord for Colombo for ca 40 barn.
Seeduwa er det eldste prosjektet i «Four Seasons», og mange gamle Manglerud-elever vil huske dette. Her spiller de på blokkfløyter fra Manglerud. Barna her får et trygt sted å være etter skoletid. De får leksehjelp, mat og undervisning i sang, dans og litt engelsk. Dette er barn av foreldre som er dagarbeidere på kokosnøtt-plantasjer og barn som bor i hytter med jordgulv. Alle har pyntet seg fordi vi kom. Mange av klærne kommer fra Manglerud fra tidligere år.

21 Seeduwa.

22 Dette er moren til Mishani med gaven til Mishani fra
fra Manglerud. De har tidligere fått penger til Mishanis skolegang og til å bygge et nytt hus, (det gamle brant), De har fått penger fra Manglerud til å gjøre det ferdig. Nå kan takplater og vinduer kjøpes inn, og gulv kan støpes.

23 6. Vi støtter «Bethlehem», - et førskoletilbud for veldig fattige barn som har fedre i Sri Lankas verste fengsel. Alle barna bor i slummen i hytter med jordgulv . De fleste er syke. «Bethlehem» gir barna mat, en seng å sove i og et førskoletilbud. Vi støtter med penger til mat og vaskeartikler.

24 «Bethlehem» drives av katolske nonner.

25 Tusen, tusen takk for pengene.
Hilsen Lise Henriksen.


Laste ned ppt "Manglerud skole ga aksjonspengene oktober 2014 til"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google