Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Helsfyr 24 mars 07 NAF Motorsport Hvor står vi og hvor går vi.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Helsfyr 24 mars 07 NAF Motorsport Hvor står vi og hvor går vi."— Utskrift av presentasjonen:

1 Helsfyr 24 mars 07 NAF Motorsport Hvor står vi og hvor går vi.

2 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Endelig har vi fått et hjem

3 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Hvem er vi i dag? Her er adressene på de avd. som har egne hjemmsider for MOTORsport på nett NAF Motorsport Alesund NAF Asker og Bærum Jr. NAF Motorsport Indre Sogn NAF Go-kart Vestfold nafvestfold.net (denne siden virker ikke for øyeblikket) NAF Motorsport Oslo og Omegn NAF Motorsport Norhordaland lofotcross.no (denne siden virker ikke for øyeblikket NAF Motorsport Gjestdal NAF Motorsport Stavanger http://nafmotorsportsteinkjer.no/http://nafmotorsportsteinkjer.no/ (denne siden virker ikke for øyeblikket) Øvre Østfold Linkene under fører deg rett inn på sidene til lokalavdelingene som ikke har egne hjemmesider, men som har sider for MOTORsport liggende under naf.no NAF Motorsport Bergen NAF Motorsport Hallingdal NAf Motorsport Kristiansand NAF Motorsport Sarpsborg NAF Motorsport Ringeriket

4 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Hva har vi gjort i det siste Fra 0 – 300 på 90 dager. Rekord NAF deltagelse i NM i Rally? 39 personer i 30 biler av totalt 153 startende. 1/3 av fartsetappene under Rally VM ble betjent av NAF Asker og Bærum, Hamar, Oslo, Øvre Østfold og Gjøvik. NAF var representert på mange plan. NAFs nevnte lokalavdelinger hadde ansvaret for tidtaking og sikkerhet, publikum og deltagere på SS 1, SS 3, SS 13, SS 14, SS 16, SS 17 og Shakedown. NAFs lokalavdelinger var også engasjert i administrasjonen av Rally Norway med billettsystemer, styringen av aktivitetene i Vikingskipet, safety og FIA biler. NAF hadde også egne aktive deltakere i hele 20% av VM bilene. Blant kartleserne kan vi nevne Ola Fløne, NAF Hamar, som kartleser for 17 åringen Andreas Mikkelsen i Ford (totalt nr 10) og ikke minst Veronica Engan, NAF Motorsport Asker og Bærum som kartleser for Eyvind Bryhildsen (totalt nr 13 med Gr. N bil).

5 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum NAF terminfestede arr. 07 Bilcross 7 arr. Kombi arr. BC/RCN/RC 3 arr. Crosskart 3 arr. Rallycross 2 arr. (1 =EM NAF-KNA-NMK) Rally 1 arr. Bil-O 3 arr. Autoslalom 21 arr. Biltrail/terrengtouring 3 arr. Challenge 1 arr. Formel-K 4 arr. GT grand total = 48 arr.

6 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Hvilke løpsformer dekker vi? Rally Racing (Bane - bakke – is – rallycross - bilcross) Challenge Dragrace Drifting –gatebil Formel-K – Crosskart som rekruttering. Historisk rally og racing. Postmesterskap - funksjonæraktiviteter! Når arrangerer vi NAF mesterskapet?

7 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Talentutvikling Hvordan kan vi best drive talentutvikling, under NAF UNG paraplyen? Ungdomsrally – Formel-K eller Crosskart Har NAF Motorsport ambisjoner om å utvikle talenter i konkurranse med KNA eller NMK? Når har vi første NAF-aktive på pallen internasjonalt? Trenger vi profiler i trafikksikkerhetsarbeide ovenfor segmentet 16 – 24, for ikke å få en utpreget gubbeprofil i vår medlemsverving når ungdommen tar lappen. Hvordan satser vi og hvilke resurser har vi? Hvordan skaper vi lojalitet og klubbtilhørighet som går over i livslangt NAF engasjement; utover vanlig medlemskap, som tillitsvalgt eller i andre ressursområder?

8 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum NAF Motorsportskolen For aktive: Lisenskurs i nært samarbeide eller i regi av/med NBF. "Salgskurs" hvordan skaffe sponsor for den aktive til sitt team. Pressekurs for den aktive. Fokuserer på viktigheten av å sende inn resultater/pressemelding før og etter deltagelse i store eller små løp/stevner. Og hvordan arbeide med pressen fra den aktives ståsted. For klubbdrift: Grunnkurs i organisasjonsarbeid for unge ildsjeler som vi så har mulighet til å rekruttere. Til arr., klubbdrift og som funksjonærer nøkkelpersoner. Dommer i nært samarbeide eller i regi av/med NBF. Sikkerhet i nært samarbeide eller i regi av/med NBF. Grunneier / låne veier eller steder for stevner. Løps eller stevneleder (komité og prosjektleder)

9 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Felles materiell Startnr. Resultatservice – software eller web. Skilt for challenge, rally, bane gokart - crosskart Idebank, løpsopplegg, erfaringslister for nye arr. Osv……. Må vi finne opp alt på nytt.

10 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Kan vi ikke lage en felles profileringsfolder. Hva står NAF for Motorsportsmessig i Norge. Det er nødvendig med en kartlegging i regi av NAF Motorsport i vår for å planlegge og få oversikt over aktivitetene i 2008.

11 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Da er jeg spent… Hvilke løsning velger vi slik at får en god og smidig webstart både for de aktive og for klubbdrift eller arrangementer. Vi ønsker oss en frisk og moderne portal for NAF Motorsport innenfor NYE NAF.NO

12 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Ca. 20 av avdelingene har oppdatert sine websider i 2006

13 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Det er spennende å kunne prøve å bidra med noe fornuftig for å få en ny website på bena for NAF MOTORSPORT. Vi har blanke ark og en unik mulighet nå, men vi trenger en representant for avdelingene i styringsgruppen for ny webløsning 2008/09 slik at funksjonene også ivaretar våre behov. Vi hopper like godt på konklusjonen med en gang, slik at dere ikke er i tvil om hvor dere har meg. Det er viktig og riktig å etablere en web-løsning nå som kan ivareta NAF MOTORSPORT’s informasjonsbehov, medlemskontakt, interaksjon. Dessuten sentral og lokal administrasjon av de enkelte NAF MOTORSPORT grupper/komiteer/avd etc. Jeg kaller det heretter klubb, siden vi på mange måter har en annen forankring enn forbruker/medlems og trafikkpolistiske organiseringen av hoved NAF. Webverktøyet skal være et effektivt verktøy for å kunne drive de forskjellige aktivitetene som er naturlig å stelle med. Web-basert påmelding til arrangementer eller arr.teknisk organisering og resultatservice.

14 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Men tilbake til start, hvem er målgruppen for en slik webløsning. De aktive er etter min mening en av de viktigste målgruppene for denne webløsningen, de skal bruke løsningen som klubben sin i mange forhold når det gjelder utøvelsen av sporten. Her kan vi sammenligne og se på webløsninger som f.eks n3sport mot idretten. www.n3sport.no eller www.fotball.no til slutt www.idrett.no, og sikkert andre.www.n3sport.nowww.fotball.nowww.idrett.no

15 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Neste er de lokale NAF MOTORSPORT komiteene eller klubbene om du vil. Vi trenger et godt verktøy for vår klubbaktivitet. Det gjelder både i administrasjon av de nevnte aktive men enda viktigere vi trenger verktøy for å administrere forskjellige aktiviterer innen de forskjellige billøpsformer Ref: www.rallyservice.no/ som har slike løsninger.www.rallyservice.no/ Vi må huske på at det her vil legges ned en betydelig frivillig dugnadsinnsats for å gjennomføre de ulike aktivitetene, dette er en innsats som uten sidestykke går utenpå det meste av den medlemsinnsatsen som vanlige NAF medlemmer er vant med. Derfor kreves det en solid plattform med mange ildsjeler som skal få en god oppfølging som gruppe og enkeltvis.

16 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Holdninger og utvikling NAF UNG trenger innhold. Kan NAF MOTORSPORT og NAF UNG ha nytte av å samarbeide mot felles mål? Har NAF Motorsport aktiviteter som er attraktive for NAF UNG? Kunne vi drive trafikksikkerhets og holdingsskapende arbeid mot nevnte målgruppe pakket på en annen måte, vil det være høyst verdifullt på lang sikt.

17 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Profilering på web Profilering og familietilhøriget under NAF paraplyen. Siten vi skal opparbeide og utvikle skal ha et sportslig og ungdommelig og moderne preg: Vi er ikke tjent med å fortsett på dagens eway plattform, den er for ustabil og mangler vesentlige applikasjoner vi trenger. Jeg har med glede registrert at det lar seg gjøre å drifte forskjellige profiler og løsninger under NAF paraplyen, det er nok å nevne Motor og NAF som eksempler på det. Basistjenester og verktøy som må være med i en slik løsning for å drive en NAF MOTORSPORT klubb. For å ha effektive verktøy å løse de forskjellige oppgaver med vil jeg foreslå:

18 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum CHAT og MOTORPORTFORUM for interaktiv kommunikasjon med medlemmene. Hva ville det koste å få opp chat og forum for NAF Motorsport? Inkl tilpassing av tema og administrasjons opplæring? Gratis for Linux applikasjonene kanskje, men som trenger kompetanse på implementering og opplæring av de som skal drive systemene. Dvs. hvis NAF /Motorsport har en Linux basert Internett server så kan disse tingene bare hentes ned og installeres. Jeg tror nok at det finnes OpenSource IRC servere for Windows også, så du kan trolig gjøre det samme basert på en Windows server (men det har jeg ikke erfaring med) En vanlig Linux basert server er standard med alt du trenger unntatt phpBB som er selve forumprogramvaren, men den finner du på http://www.phpbb.com/http://www.phpbb.com/ Det er også mulig å gjøre ganske mye spesialtilpasninger. Men forutsatt at dere kan bruke phpBB som den er tror jeg dette er noe IT avd. finner greit ut av selv - både oppretting av fora (tema) og administrasjon er nokså rett fram for litt kyndige brukere.

19 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum AKTIVE: Egen enkel og liten ”hjemmeside” med mulighet for å editere egen profil, med bilde av fører /bil kontaktopplysninger, beste resultater og egne mål og klubbtilknyting. Viktig å tilby våre aktive en enkel profilering. Terminliste med spesielt fokus på NAF arr. Er ferdig produsert og sendes Siri.

20 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Aktive: Nyheter, kanskje vi skulle inngå samarbeide med rally.com eller motorsport.no og skripte inn på siden deres nyheter, for at sidene ikke skal bli for statiske. MOTOR har lite, søkte på motorsport i deres arkiv og fikk bare 1 treff i år: Steinkjer Årets NAF-avdeling Publisert: 24.04.2006 av Svein Ola Hope Steinkjer Årets NAF-avdeling Tips om å skaffe seg sponsor. Hva må jeg huske hvis jeg skal starte internasjonalt etc. Her må vi bare fylle på med relevante temaer. Linker som er relevante for aktiv NBF og lignende.

21 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum KLUBBDRIFT: Automatiske påmeldinger til arr. eller innmelding i klubb. Viktig å avlaste et sekretariat eller en komité for slikt manuelt arbeide. Webgrensesnitt for å holde styr på medlemsmassen, og som har innebygde liste funksjoner for å maile eller skrive flettebrev på papir. Arr. mal for forskjellige billøpsformer samt mulighet for resultatservice.

22 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Klubbdrift: Ressurspersoner i NAF ”familien” som kan komme med råd om drift og arr. Temabasert. Mulig noen temaer skal ligge bak passord. Klubbavis på papir og nett som PDF. Gjennomføre og lage aktivitetsplan, referat fra komitémøter og andre administrative saker som en NAF MOTORSPORTS KLUBB må innom i løpet av et år. Her er det sikkert Hans Chr og flere som kan fylle på med innhold, jeg har vært passiv for lenge til å huske alt som er viktig å få med. Epost til nøkkelpersoner som leder@ab.motorsport.naf.no, må kunne administreres lokalt. Enkel forward samt kunne opprette nye etter behov for eksempel, stifinner@ab.motorsport.naf.noleder@ab.motorsport.naf.nostifinner@ab.motorsport.naf.no

23 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum UNG 18-24 som er en prioritert målgruppe i NAF systemet og som jeg har forstått det skal satses på. Her ligger den største utfordringen i det å kunne skape et innhold og aktiviteter som er attraktive for gruppen. Hos MOTOR fant jeg ingenting eller på NAF hovedsidene fant jeg også lite. Er det noe galt med søkeskriptet. Jeg synes den indekserer lite. Motorsport, kjøreopplæring, ungdomsarbeide. Det er mange ting her som kan ligge nær hverandre og som kunne skape innhold i 18 -24 målgruppen. Nevnes på side 4 i brosjyren Bli NAF-medlem. Det nevnes for å få lisens samt rabatt på sikkerhetskurs med 12 kr. Det er alt jeg har funnet.

24 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Ung Her er mange muligheter til å skape et innhold hvis noen stakk sine kloke hoder sammen. Her det vært tatt noen markedsundersøkelse få fritt grunnlag hva ungdom på 18-24 ønsker seg av et medlemskap? Jeg fikk et treff på lisens: http://www.naf.no/eway/default.aspx?pid=288&trg=Contents_4973&Content _4799=4973:0:&Contents_4973=5049:257908::0:4975:1:::0:0

25 03.03.07V. Holum NAF Asker og Bærum Heldigvis er dette over.


Laste ned ppt "Helsfyr 24 mars 07 NAF Motorsport Hvor står vi og hvor går vi."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google