Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
1
Om Fett og fettsyrer GRUPPE 5
2
Måltid A
3
Måltid B
4
Måltid A
5
Måltid B
6
Sammenligning av fett i måltid A og B
7
Sammenligning av fett i måltidene Måltid A pr. år 10,5 kgMåltid B pr. år 6.4 kg
8
Fett inntak i kuvert pakker med smør Innholdet av fett i måltidene tilsvarer: Måltid A 876 pakker med kuvert smør i løpet av et år. Måltid B 532 pakker med kuvert smør i løpet av et år.
9
Essensielle fettsyrer (livsviktige, må tilføres kroppen) Teoretiske fakta: Kan ikke syntetiseres i kroppen Omega 3/6 Må tilføres som henholdsvis Linolensyre og Linolsyre Kan forlenges eller desatureres i kroppen Enzymer som inngår Elongaser Desaturaser
10
Viktige omdanningsprodukt EPA og DHA - Lange Omega3 syrer Arakidonsyre- Omega6 syre Disse to fettsyreseriene har motsatte biologiske effekter
11
Fakta i praksis Eksempel omega3 pr 100 gram råvare: Linfrøolje 53,3 gram Laks rå 3,28 gram Eksempel omega6 pr 100 gram råvare: Solsikkeolje 63,8 gram Kylling rå, med skinn 2,27 gram
12
Kildehenvisning Pedersen, J., Müller, H., Hjartåker, A., & Anderssen, S. A. (2013). Grunnleggende Ernæringslære. Oslo: Gyldendal Norsk Forlag AS.
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.