Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ARBEIDSLIVSFAGET Hensyn til variasjon mellom elevene Bedre motivasjon til flere 5 kommuner 2009/10 –Imponerende evne og vilje til å bidra i nybrottsarbeid.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ARBEIDSLIVSFAGET Hensyn til variasjon mellom elevene Bedre motivasjon til flere 5 kommuner 2009/10 –Imponerende evne og vilje til å bidra i nybrottsarbeid."— Utskrift av presentasjonen:

1 ARBEIDSLIVSFAGET Hensyn til variasjon mellom elevene Bedre motivasjon til flere 5 kommuner 2009/10 –Imponerende evne og vilje til å bidra i nybrottsarbeid 76 nye kommuner fra 2010/11 WWW.UDIR.NO

2 Deltakelse fra Nord-Trøndelag 2010-2013 Fosnes Steinkjer Stjørdal Verdal Vikna Omfang Samme omfang som 2. fremmedspråk og norsk/samisk/engelsk fordyping 227 årstimer over 3 år

3 LÆREPLAN Arbeidslivsfag skal bidra til å bygge opp praktisk kompetanse som er nødvendig for å utvikle produkter og tjenester i samfunnet. Faget skal hjelpe elevene til å forstå krav som stilles til yrkesutøvelse og til yrkesutøvere. Mange elever ønsker og har behov for en mer praktisk skolehverdag, og gjennom faget skal ungdom få praktisk trening og innsikt i hvordan arbeidslivet fungerer

4 STRUKTUR I faget skal elevene jobbe praktisk med arbeidsoppgaver som er hentet fra videregående opplæring og tilpasset ungdomstrinnet. Unntaket er utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon. Faget er strukturert i hovedområder som det er formulert kompetansemål innenfor.

5 VEIEN VIDERE Er arbeidslivsfaget ett første steg mot et mer fleksibelt ungdomstrinn? Med muligheter for bedre å kunne legge til rette for ulike pedagogiske tilnærmingsmåter i andre fag også? (praktiske, kreative, teoretiske tilnærmingsmåter…) I så fall – bør grunnskolen på sikt bygge opp lokaler og kompetanse til selv å kunne håndtere denne opplæringen?


Laste ned ppt "ARBEIDSLIVSFAGET Hensyn til variasjon mellom elevene Bedre motivasjon til flere 5 kommuner 2009/10 –Imponerende evne og vilje til å bidra i nybrottsarbeid."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google