Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Frisk torsk !! Et forprosjekt delfinansiert av Hordaland Fylkeskommune (RUP)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Frisk torsk !! Et forprosjekt delfinansiert av Hordaland Fylkeskommune (RUP)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Frisk torsk !! Et forprosjekt delfinansiert av Hordaland Fylkeskommune (RUP)

2

3 Sats på torsk!! Excellent quality Superfresh product Superfresh cod each week, all year round Availability Traceability

4 Men… Tapene er relativt store… Sykdom Rømming Svømmeblære/trykk Ikke alle får optimal vekst.. Vi kan lære!!! Og det går FRAMover!!!!

5 Produksjonstall og prognose oppdrett av torsk fra yngel

6

7 Den økende produksjonen av torsk gjenspeiler seg i de rapporterte sykdomsproblemene hos marin fisk. Tidligere var oppdrettskveite den arten som hyppigst ble undersøkt, men i 2005 utgjorde prøver fra torsk hoveddelen av materialet sendt Veterinærinstituttet for utredning. Bakteriesykdommen vibriose er fremdeles den vanligste diagnosen. I 2005 ble det påvist en “ny” infeksjonssykdom hos torsk. Bakterien som er isolert er identifisert som Francisella sp., Kilde: Hege Hellberg/veterinærinstituttet Bergen

8 Fra Kyst og havbruk 2006, utgitt av Havforskningsinstituttet. Takk for lånet!

9

10 For å bedre kommunikasjonen, oversikten og øke FoU aktiviteten innenfor torskehelse foreslås et 5 årig Frisk torsk program. Programmet skal både bygge på allerede eksisterende aktiviteter og nye aktiviteter. Et årlig Frisk Torsk møte er planlagt slik at aktørene har en møteplass for erfaringsutveksling.

11 Andre tiltak som kurs, utarbeidelse av hygiene manual, utarbeidelse av nyhetsbrev/web side er også tiltak som vil inngå i programmet. Det foreslås å lage strategiske prosjekter i samarbeid med næringen, og legge vekt på arbeidsdeling. Det foreslås også å invitere personer/institusjoner til å skrive prosjektsøknader om gitte tema. Forslag til helsearbeidet er delt inn i fire kategorier, agens, diagnostikk, profylakse og terapi, med forslag til hva som må/bør gjøres innen hver kategori.

12 Mål for Frisk Torsk: Effektmål: Bedre kunnskap, rutiner og behandling for å redusere sykdomsproblemet og medisinbruken hos torsk i oppdrett, med nasjonalt fokus.

13

14

15

16

17 Hilsen: fra den friske torsken ! Takk til alle som har bidradd!!!

18 Og fra miljøet rundt…


Laste ned ppt "Frisk torsk !! Et forprosjekt delfinansiert av Hordaland Fylkeskommune (RUP)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google