Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forslag til ny databaseløsning for Bispehaugens notearkiv

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forslag til ny databaseløsning for Bispehaugens notearkiv"— Utskrift av presentasjonen:

1 Forslag til ny databaseløsning for Bispehaugens notearkiv
Notedatabase Forslag til ny databaseløsning for Bispehaugens notearkiv av Kjetil Klepper

2 Gammel database Basert på Excel regneark Inneholder opplysninger om:
Tittel på notesett Komponist / Arrangør Forlag Kategori nummer (8-9 forskjellig kryptiske nummer som ingen lenger husker hva betyr)

3 Gammel database Fordeler Forholdsvis enkel å bruke
Man kan ha en lokal kopi på sin egen hjemmemaskin

4 Gammel database Ulemper Inneholder veldig få opplysninger
Vanskelig å oppdatere Må være heldig med det man søker på Eksempel: Hvis man søker på finalen fra ”nye verden” gir dette ikke treff dersom notesettet er oppført med engelsk tittel (”New world”)

5 Gammel database Oppsummering
Det eneste man egentlig kan bruke den til er å søke opp arkivnummer hvis man vet nøyaktig tittel på notesettet

6 Ny database Baseres på en relasjonsdatabase som aksesseres via websider Vil inneholde mange flere opplysninger og ha flere bruksområder enn dagens løsning

7 Ny database Mulighet for å søke på nye og spennende attributter
Man kan søke på kontekster rundt stykker Man kan også søke etter stykker som inngår i andre stykker (del av potpurrier) Enkel å oppdatere via web Kan også brukes til å holde orden på hvilke notesett som er i bruk eller er utlånt til andre Kontekster rundt stykker -> f.eks. Hvis et stykke er hentet fra en opera så kan man både lagre navnet på sangen og navnet på operaen og senere søke på begge deler. Søke på deler av potpourrier innebærer at alle stykker som inngår i potpourrier registreres spesielt – ikke bare tittelen på notesettet!

8 Nye attributter Alternative titler
Undertitler, titler på flere språk, ”kallenavn”, nøkkelord, opus-nummer osv. vil gjøre det lettere å finne det man søker etter siden man ikke lenger trenger å gjette på riktig navn Bedre kategori-inndeling med hierarkisk struktur Fint hvis man skal arrangere tema-konserter

9 Nye attributter Besetning (både for original og arrangement) Varighet
Ensemblenoter, noter som krever solister eller kor Varighet Noteformat (f.eks. A4 eller A5) Årstall (både for original komposisjon og arrangement) Vanskelighetsgrad Beskrivelse av stykket Lydopptak Andre attributter -> artister (hvis det er en kjent artist/gruppe som har fremført låta, men ikke nødvendigvis komponert den) Eventuelt -> linker til ”lignende stykker” + flere opplysninger om komponisten (f.eks periode og land)

10 Use Cases Bispehaugen har planlagt å gjennomføre en musikal-konsert og ønsker i den forbindelse å spille noe fra musikalen ”Miss Saigon”. Et søk på ”Miss Saigon” i den gamle databasen gir 0 treff. Et søk i den nye databasen gir derimot 2 treff på sangene ”Why God Why?” og ”The American Dream” som begge er hentet fra denne musikalen.

11 Use Cases Vi ønsker å gjenta suksessen med sangen ”Can you feel the love tonight” og søker på denne i databasen. Et søk i den gamle databasen gir 1 treff på et eget arrangement av denne sangen (notenr. 1376) Et søk i den nye gir 2 treff. I tillegg til sangen ovenfor gir den treff på notesettet ”The Lion king” (notenr. 1303) siden sangen også inngår som en del av dette potpourriet.

12 Use Cases Vi har nesten spikret programmet til Trøndersk mesterskap men kunne trenge et stykke til med maksimal lengde på 5 minutter. Med den gamle databasen ble vi nødt til å finne på alternativer selv. Med den nye databasen kan vi bare be om å få en oversikt over alle stykker som har en varighet på under 5 minutter

13 Use Cases Vi har fått en ny klarinettist i Bispehaugen som nettopp har vunnet en internasjonal solist-konkurranse for sitt virtuose spill. Vi ønsker derfor å fremheve vedkommende ved neste konsert. Med den nye databasen kan vi søke spesielt etter stykker som inneholder klarinettsoloer.


Laste ned ppt "Forslag til ny databaseløsning for Bispehaugens notearkiv"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google